2374
Следвайте ни

Взрив в мина погреба 52 души, по чудо оцеля един

viber icon

Над 52 души, включително шестима спасители загинаха в мината за въглища "Листвяжная" в Кузбас. По предварителни данни под земята не са останали живи хора.

Броят на ранените при пожара в мината нарасна до 51.

"Пострадали са 51 души…От тях 13 са амбулаторни, 38 са в нашите лечебни заведения", съобщи губернаторът на Кузбас Сергей Цивилев.

Трима души са в реанимация в тежко състояние. На сутринта всички пострадали ще бъдат прегледани повторно за възможни усложнения.

Всички пострадали са диагностицирани с отравяне с продукти на горенето, обясниха от пресслужбата на Кузбасския център по медицина при бедствия.

Цивилев благодари на спасителите, като ги нарече "истински герои, които мълчаливо и спокойно отидоха да си вършат работата".

Спасителите преустановиха работата в мината до сутринта заради влошаващата се обстановка.

"Спираме до сутринта. Оперативната пауза се дължи на това, че газодинамичната обстановка в мината се влошава, концентрацията на метан расте", обяви временно изпълняващият длъжността ръководител на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация Александър Чуприян, който пристигна на мястото на бедствието.

Малко по-рано днес обявих, че по чудо един миньор оцелял и е бил изваден от отломките след вчерашната експлозия в сибирската каменовъглена мина "Листвяжная" и откаран в болница, написа днес в социална мрежа губернаторът на руската Кемеровска област Сергей Цивильов, цитиран от ДПА.

Новината идва часове след като от спасителните служби обявиха, че няма вероятност да бъдат намерени живи хора и казаха, че загиналите са 52-ма, предаде БТА.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?