1553

Вучич: Сърбите в Косово ги чака тежка нощ

Тази вечер Александър Вучич свика извънредно заседание на Съвета за национална сигурност. На него са били обсъдени всички мерки за защита на родината и за запазване на мира и стъбилността в северната част на Косово.

„Надявам се, че имаме уверения от КФОР, от Европа, че няма да се предприемат насилствени действия срещу демонстрантите /в Косово/. Надяваме се, че ще стане по мирен начин. Продължаваме да говорим с тях, това е наша работа. Ще направим всичко, за да запазим мира и стабилността“, каза Вучич.

„Молим никой случайно да не докосва членовете на КФОР и ЮЛЕКС. Призоваваме за мирни преговори, за освобождаване на невинен човек, който беше арестуван незаконно“, каза Вучич. "Барикадите не са мода, а израз на протест срещу арестуването на хора”, заяви Вучич.

"Те не ограничават движението на нито един албанец, никой от албанците не се движи по този начин. Това е техният израз на протест срещу задържането на хора, побоя над хора, малтретирането на хора и неизпълнението на Брюкселското споразумение“, каза президентът на Сърбия.

„Притиснати сме до стената“, заяви Вучич на заседанието на НСС.

„Днес за мен със сигурност е най-трудният ден, откакто съм президент на републиката или министър-председател на Сърбия, вероятно най-тежката нощ е пред мен. Голяма част от международната общност се прави, че не вижда какво се случва. Става дума за опит да се сложи край на сръбския проблем в Косово и Метохия, в който участват Албин Курти и властите в Прищина и голяма част от международната общност, която се прави, че не вижда какво се случва“, подчерта Вучич.

"Обсъдихме днес на сесията какво трябва да направим. За нас е важно да призовем и албанците, и сърбите да запазят мира и да успокоят ситуацията. Призовавам сърбите на север да бъдат спокойни и мирни и да не се поддават на провокации“, каза Вучич

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Рада Трайкович

Рада Трайкович

12.12.2022 | 07:44

Сръбски политик от Косово към Вучич: Идва краят на престъпната ти политика!

Отговори
3 0
Я вярвам че сте свестни а не чифути

Я вярвам че сте свестни а не чифути

11.12.2022 | 23:24

По Нумерата ли ще ни цепят чиииииййфутите Православни и Мюсюлмани Да ебееееееем номерата им чийййййййфутски Братя на разделяй и владей Да ги прогоним на майната им от нашио живот

Отговори
0 3
Спокоен

Спокоен

11.12.2022 | 22:10

Започна се от смяната на автомобилните номера в Косово, НО НАШИТЕ МЕДИИ ВЪОБЩЕ НЕ КАЗВАТ ,ЧЕ СЪЩОТО ОТДАВНА Е НАПРАВЕНО В СЪРБИЯ за косовските номера на автомобили. Тоест това е адекватна и ответна мярка на Косово. Та въпросът ми е, докога АРШИНЪТ ще е различен?  

Отговори
5 1

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?