1553

Вучич: Очаква ни голям световен конфликт, но Сърбия ще го преживее

Сръбският президент Александър Вучич заяви в кулоарите на Общото събрание на ООН, че ситуацията в света не предразполага към добри новини и че се върви към много голям конфликт. Но той увери, че ще направи всичко възможно Сърбия да го преживее, пише БГНЕС.

Сръбският държавен глава е в Ню Йорк, където участва в Общото събрание на ООН и провежда двустранни срещи с държавни и правителствени ръководители.

"Ние (в Сърбия - бел. ред.) ще имаме по-високи пенсии, заплати, много по-висока инфлация, много по-висока минимална заплата, което е добра новина. Но ако ме питате дали има добра новина в света, дали конфликтите и войните ще спрат - не, те няма да спрат скоро и само ще стават все по-тежки. Когато по-рано казах това сто пъти, ме нарекоха "крал на драмата", луд, а в крайна сметка всичко се оказа вярно", каза Вучич пред журналисти в кулоарите на заседанието в четвъртък.

"Геополитическата ситуация отива към пропадане и ще сме свидетели на голям, голям, голям световен конфликт. Но ние ще се постараем Сърбия да го преживее", подчерта Вучич. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Западняк

Западняк

23.09.2022 | 15:09

Скоро ще емигрирам на запад в Сърбия!

Отговори
0 2
Ген. Анте Готовина

Ген. Анте Готовина

23.09.2022 | 11:41

Под сянката на една круша.

Отговори
5 0
Сърбин на колене не пада

Сърбин на колене не пада

23.09.2022 | 10:55

За да бъдат прекратени бомбандировките над Сърбия, Милошевич се съгласил да направи на Бил Клинтън сфирка. Отишъл при Клинтън и поискал да му донесат стол. Попитали го защо, а той поискал Клинтън да се качи на стола за да му лапа прав, защото сърбин на колене не пада!

Отговори
6 0
СЧУПЕН КОКАЛ!

СЧУПЕН КОКАЛ!

23.09.2022 | 09:37

НЯМА ДА ОСТАНЕ ОТ СЪРБИТЕ!

Отговори
7 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?