71

Вучич изненадващо поиска от Ердоган "Байрактари"

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че е разговарял днес с турския президент Реджеп Тайип Ердоган по всички важни въпроси - за развитието на сътрудничеството, за ситуацията в Украйна, за енергетиката, съобщава РТС, цинтиран от standartnews.com.

На съвместна пресконференция с Ердоган Вучич изтъкна, че Сърбия е заинтересована да купи турски безпилотни летателни апарати "Байрактар" и се надява, че ще успее да направи това през 2023 година.

Изненадващо сръбският президент помоли Ердоган за помощ в снабдяването на Сърбия с ток през зимата, за да може азербайджански ток през България да се транспортира в Сърбия, за да се осигурят количества електрическа енергия, които не достигат на Сърбия.

Ердоган оцени, че отношенията между Турция и Сърбия са на отлично ниво и посочи, че Турция е готова да подкрепи диалога между Белград и Прищина по всеки възможен начин, за да се постигне решение.

Говорейки за ситуацията в Украйна, Ердоган заяви, че Турция винаги е следвала политика на равновесие между Русия и Украйна и ще продължи да прави това и в предстоящия период.

Сръбският президент изтъкна, че отношенията между Сърбия и Турция са на най-високото си ниво в модерната история на двете страни, търговският обмен е достигнал почти 2,5 милиарда евро, а турски компании дават работа на почти 10 000 души в Сърбия.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
ЗападноБългарска поговорка

ЗападноБългарска поговорка

07.09.2022 | 23:24

На гол тумбак чифте пищови.

Отговори
3 0
Спокоен

Спокоен

07.09.2022 | 22:39

Най-вероятно половината веднага ще ги реекспортира към блатная...

Отговори
2 0
Нушич

Нушич

07.09.2022 | 20:35

Вучич, внимавай като гледам как любовно си стиснал ръцете на читака, а имай в предвид че неговия пра-пра дядо може да е изнасилил твоята пра-пра баба.

Отговори
6 0
но компренде

но компренде

07.09.2022 | 20:31

Тоя сърбин е избягал от междучасие! Турция да му помогнела азербайджански ток да мине през България и да захрани Сърбия. Това е нещо,като ние да започнем да продаваме газ на онези мародери руснаците :)

Отговори
7 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?