1939

Всички полети от и до Берлин за сряда са отменени, ето причината

Нито един пътнически полет няма да бъде осъществен в сряда (25 януари) от и до летище "Берлин-Бранденбург" (BER) поради стачка, организирана от профсъюза "Ферди" (Verdi), предаде ДПА.

Трудовият протест ще засегне наземното обслужване на полетите, дейността на компанията, която управлява "Берлин-Бранденбург", както и службата за авиационна сигурност, обяви синдикатът.

"При това положение трябва да се предположи, че никакви пътнически полети не могат да бъдат осъществени от и до "Берлин-Бранденбург" през този ден", се казва в съобщение на компанията, която управлява летището.

Очаква се стачката да засегне около 300 полета от и до "Берлин-Бранденбург", с които трябва да пътуват приблизително 35 000 души.

"Ферди" настоява заплатите на наземните служители и на тези, които работят за компанията оператор на летището, да бъдат увеличени с по 500 евро на месец, като бъде подписан колективен трудов договор, който да е в сила 12 месеца. Според профсъюза, неговите искания засягат 6000 служители.

"Преговаряме за повишаване на паричните добавки за нощен труд, труда през уикендите, както и за колективен трудов договор с по-добри клаузи относно заплащането на извънредния труд. Работодателите все още не са дали знак, че искат да бъде намерено решение на проблема", се казва в изявление на германския профсъюз.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
777

777

23.01.2023 | 23:02

Така ще е вече, в Белгия 60% не искат вече фалшивата "демокрация" а здрава ръка и истинско управление. Извратеняците либерали-комунисти на всички писнаха

Отговори
1 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?