Следвайте ни

Вселенският патриарх: Сърцето ми бие с всички, загубили любим човек в пандемията СНИМКИ

viber icon

В навечерието на най-светлия християнски празник Великден  Вселенският патриарх Вартоломей председателства тържествената служба в Патриаршеската катедрала, придружен от високоставени митрополити. 

Шествието и литургията се състоя вътре и извън Патриаршеската църква. Поради строгите ограничения в Турция заради пандемията от коронавирус на церемонията присъстваха много тесен кръг духовни лица и гости. Церемонията бе предавана на живо онлайн в социалните мрежи. 

Генералния консул на Гърция в Истанбул, г-жа Джорджия Султанопулу, заедно със съпруга си, бяха сред малкия брой поканени поклонници на богослужението.

В проповед след службата Вселенския патриарх заяви:

"Сърцето ми бие с всички, които скърбят тази вечер за любим човек, който е отнет от пандемията.  Душата ми благославя отново и отново онези, които в изследователските и медицинските центрове се жертват в битката, за да помогнат на всички нас, да преодолеем това жестоко изпитание.


Все пак това е Великден!  Това е преход.  И той никога не е лесен!  Винаги носи стигмите на мъка и страх от непознатото.

Това е преход, от страданията на пандемията, към възстановяването на общуването лице в лице, което толкова ни липсваше, преминаване към благословената обещана земя след болезненото скитане в пустинята на смъртоносната болест.
Христо Воскресе!“ 
 

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?