71

Вселенският патриарх подари на Вежди Рашидов коран на гръцки

Да има мир на Балканите и просперитет за България, пожела Вартоломей

 

Да има мир на Балканите и просперитет на българския народ и държава. Тази благословия отправи Вселенският патриарх Вартоломей, след като по-рано днес прие на лична аудиенция председателя на българския парламент Вежди Рашидов, а после се срещна с българската делегация в Истанбул, пише "24 часа".

Той отправи и пожелание за благодатна Нова година, а на делегацията и депутатите ни - успешна работа и с Божията помощ да сбъднат всичките задачи, които са си поставили по време на мандата. "Много се радвам, че България е част от голямото европейско семейство и заедно с Румъния, Гърция и Кипър, всички тези православни държави показват своята православна култура между европейските народи, ние се гордеем с това", добави патриархът. 

Рашидов му подари евангелие със златен обков и получи от патриарха коран на гръцки и арабски. Ние уважаваме всички религии, уважаваме това че е мюсюлманин, обясни за дара си патриархът. Той отбеляза, че с Рашидов се познават още откакто той бе министър и "правеше прекрасни проекти". Определи го като можещ и знаещ човек, който освен таланта, който притежава, говори и много езици. Вартоломей изпрати поздрави към българския патриарх Неофит и всички архиереи на българската православната църква.

След личната среща Вартоломей благослови българската делегация.

По-късно днес делегацията ще посети желязната църква "Свети Стефан", където ще има молебен за здраве.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Трябваше да му подари

Трябваше да му подари

20.12.2022 | 12:17

Библия на турски.

Отговори
5 0
Икуменизмът

Икуменизмът

20.12.2022 | 11:25

ще е религията на антихриста, а такива като този ще са му патриарсите

Отговори
1 3

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?