2374
Следвайте ни

Вселенския патриарх се разболя от коронавирус на Бъдни вечер

viber icon

От Вселенската Патриаршия съобщиха вчера, "Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей, като част от редовните диагностични тестове, извършвани в кв. Балат (Фанари) в Истанбул, беше диагностициран в петък, 24 декември 2021 г., положителен за коронавирус.


В изявлението се подчертава, че Патриарх Вартоломей е бил напълно ваксиниран. В момента той проявявал леки симптоми, но общото му състояние е добро.


Веднага след поставянето на диагнозата той посетил близка болница за допълнителни профилактични прегледи.


Вселенският патриарх благодари на всички, които проявяват интерес към здравословното му състояние и още веднъж призовава всички да спазват препоръките на лекари и специалисти, както и тези, които все още не са ваксинирани, да го направят за доброто на себе си и на обществото като цяло.


Той ще бъде заменен в днешната коледна служба от висши свещеници в патриаршията.


Вартоломей пожела на всички Весела и Благословена Коледа.


По-рано вчера беше в църквата „Света Троица“ на площад Таксим, заедно с малки деца на гръцката общност: „Много съм щастлив и развълнуван да видя, че гръцката общност има бъдеще тук. Ние винаги сме оптимисти в този град, за това и даваме това послание на оптимизъм и надежда за бъдещето. Весела Коледа на всички!


Вселенският патриарх се наслади на коледарските песни от децата и им подари подаръци.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Dii

Dii

25.12.2021 | 08:52

Неверник ! Господ го наказва.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?