49

Все по-близо до изборите: Тръмп спечели номинация в още два щата

 
Доналд Тръмп спечели подкрепата на Републиканската партия в още два щата - Мисури и Мичиган, като се очаква същият резултат и в Айдахо. 

Така той се доближава все повече до официалната номинация на Републиканците за президентските избори през ноември.

И в двата щата Тръмп победи последната му останала съперничка за републиканската президентска номинация Ники Хейли, което го доближи до окончателното спечелване на кандидатурата на своята партия за Белия дом.

В Мичиган бившият президент победи опонентка във всички 13 района, участващи в номинационните събрания, съобщи организацията на Републиканска партия в щата. Тръмп печели с подкрепа от близо 98%, което възлиза на 1575 гласа, а за Хейли са гласували едва 36 души.

Повече от 1600 членове на Републиканската партия участваха в събранието в западния град Гранд Рапидс в Мичиган, където избираха делегати за Тръмп или бившата постоянна представителка на САЩ в ООН Хейли за националното номинационно събрание на партията през юли.

По-късно днес трябва да се произведат първичните избори на републиканците и в щата Айдахо. Това ще е един от последните опити на Хейли да промени хода на надпреварата преди супервторника на 5 март - най-големия ден в първичните избори, когато ще гласуват 15 щата и една територия.

С победите си в Айова, Ню Хемпшир, Невада, американските Вирджински острови, Южна Каролина, а сега и в Мичиган и Мисури, Тръмп има категорична преднина в надпреварата, а Хейли се държи благодарение на подкрепата на дарители, които се стремят към алтернатива на бившия президент, отбелязва Ройтерс.

За този изборен цикъл републиканците от Мичиган разработиха хибридна система за номиниране, разделена на първични избори и партийни събрания. Тръмп спечели убедително първичните избори в този щат във вторник, като си осигури 12 от 16-те делегати, които бяха предложени за разпределение. В събота той взе всички останали 39 делегати в Мичиган.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Еврогеец

Еврогеец

03.03.2024 | 15:28

Спонсорите на ППтaта и ДБтaта са в паника. Пляс пляc Педалите !

Отговори
0 0
Европеец

Европеец

03.03.2024 | 11:32

по голям палячо америка не е имала

Отговори
0 3
Не само да си богат!

Не само да си богат!

03.03.2024 | 10:56

Но, и да си умен и не нахален, драги американци от уса!

Отговори
1 2
ТОЯ ЧИ ФУТ

ТОЯ ЧИ ФУТ

03.03.2024 | 10:15

СЪЩО НА ЯРМА!

Отговори
0 3

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?