49

Връщат у нас със "Спартан" пребития в Охрид българин

Създава се организация секретарят на културния клуб „Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков да бъде транспортиран със самолет от Република Северна Македония до България, съобщиха от Министерството на отбраната за БТА.

Пребитият секретар на клуба ни в Охрид е със спукани ребра и счупена челюст

По-рано днес от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че България има готовност да организира въздушната евакуация на Християн Пендиков и да осигури неговото лечение.

В същото време министър-председателят Гълъб Донев поиска съдействие при организацията по транспортирането на Християн Пендиков за лечение в България от македонския премиер Димитър Ковачевски. Той изрази готовност за подкрепа при транспортирането със самолет на Християн, както и за пълно разследване на случая и подвеждане под отговорност на извършителите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Това на снимката ли е българинът?

Това на снимката ли е българинът?

20.01.2023 | 18:08

Изобщо не прилича на човек, който работи в културен клуб. По-скоро на бияч прилича.

Отговори
29 2
Мич Ковски

Мич Ковски

20.01.2023 | 16:38

Това е недопустимо посегателство !Опит за убийство!Да се поиска биячите да се предадат на България и да ги съди български съд!Сезирайте ЕС и всички неждународни институции за да извадят тази измислена държава от преговорите за Ес!Тези комплексари не заслужават нашата подкрепа!Къде и Стево Педеровси -президента ?Защо не се извини и защити семейството на пребитото българско момче!

Отговори
8 5

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?