1553

Войната наду до небето цените на имотите в Анталия

Цените на наемите и имотите в турската провинция Анталия скочиха значително от началото на войната, тъй като руснаци и украинци, бягащи от своите страни, предпочитат да се преместят в известния курортен град.
Анадолска агенция
Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу наскоро каза, че близо 60 хиляди украинци са пристигнали в Турция след избухването на войната, докато се смята, че около 20 хиляди руснаци също са дошли в страната по време на конфликта.
 
Разположена на брега на Средиземно море, Анталия е много популярна сред руските и украинските летовници още преди войната, привличайки милиони посетители от двете страни всяка година. Градът също така е дом на значително руско и украинско население. Около 29 000 руснаци и около 9 000 украинци са регистрирани още преди войната и живеят постоянно в града.
 
Агентите по недвижими имоти в Анталия казаха, че цените на наемите и жилищата са се увеличили почти три пъти в града след войната поради силното търсене от руснаци и украинци.
 
Те също така казаха, че месечните наеми в определени квартали са скочили от 3 000 турски лири (200 долара) и 3 500 лири до някъде между 7-8 000 лири, като отбелязаха, че цената на апартамент от 90 кв. метра се е увеличила от 1,5 милиона лири до между 3,5 милиона и 4 милиона лири.
Анадолска агенция
Един агент по недвижими имоти обаче отбеляза, че руснаците и украинците предпочитат предимно да наемат къщите, вместо да ги купуват, тъй като се надяват да се върнат в страните си след известно време.
 
Местните жители са избрали да отдават имотите си под наем на руснаци и украинци, защото плащат наем за една година предварително, казаха те.
 
В предвид обезценяването на турската лира в последната година, Серкан Шахин, който е брокер за недвижими имоти заяви, че всички руснаци и украинци дошли в града са в състояние да си позволят тези завишени цени на имотите. Тази ситуация обаче не се харесва на жителите на Анталия, които се оплакват, че заради чужденците, турците не са в състояние да намерят изгодни цени за наем или покупка на недвижим имот.
 
Снимки Анадолска агенция

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Сени гиди фъндък къра а а аааа

Сени гиди фъндък къра а а аааа

26.03.2022 | 19:05

Якаларсан ммммма :)

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?