Следвайте ни

Voice of America: Все повече US войници симпатизират на Русия!

viber icon

Руските усилия за отслабване на Запада чрез безмилостна информационна война изглежда започват да се отплащат, защото се пропуква ключов бастион на американската отбранителна линия: армията, предаде Voice of America.

И докато повечето американци продължават да гледат на Русия като на основен противник, то ново проучване показва, че все повече военнослужещи променят своето мнение. Едва 28% от американските граждани смятат, че Русия е съюзник на Вашингтон, но в армията процентът е много по-висок – цели 46%. Това сочат данните на института „Рейгън”.

Анализът на данните показва, че основна „заслуга” за все по-позитивното отношение на американските военнослужещи към Кремъл има президентът републиканец Доналд Тръмп. Той многократно е заявявал, че няма нищо лошо в това Вашингтон и Москва да поддържат добри отношения. Проучването показва, че 71% от американците виждат враг в лицето на Русия, докато сред военните процентът е 53%.

Русия продължава да води кампания за дезинформация, да всява объркване, включително и във въоръжените сили на САЩ. В националната стратегия за отбрана на САЩ, актуализирана преди две години, се посочва, че Русия и Китай са основните заплахи за Вашингтон. Проучването на института „Рейгън” показва, че повечето американски граждани са съгласни с това.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?