1553

Военният министър: Русия няма да използва ядрено оръжие

„В изказването на Путин има три важни момента. Не е само частичната мобилизация. Вторият важен момент е референдумите. Третият важен момент е заплахата за използване на ядрено оръжие. Частичната мобилизация означава ескалиране на конфликта”. Това каза министърът на отбраната на България Димитър Стоянов пред Нова тв.

„При вкарване на допълнителни 300 000 военнослужещи, съотношението руска-украинска армия няма да бъде достатъчно Русия да развие една мащабна настъпателна операция. Когато стратегическите цели на една операция съвпадат със стратегическите цели на войната, няма значение как ще го наречем”, според министъра.

„Днес чухме министър-председателя, а преди това и външният министър заяви категорично на генералната асамблея на ООН, че България няма да признае референдумите. Това е логична стъпка и мисля, че България като член на ЕС и НАТО, би трябвало да хармонизира политиката си с политиката, която водят останалите страни от тези два съюза.

Всеки, който разполага с ядрено оръжие, трябва да бъде възприеман на сериозно. Дали блъфира или не, ще видим. Според мен, няма да бъде използвано ядрено оръжие в тази ситуация. За да се вземе решение за използване на ответно ядрено оръжие, има специална група, която взима тези решения с пълно единодушие”, каза Димитър Стоянов.

„Към момента на територията на България се формира бойната група, която беше определена с решение на Министерски съвет още през май месец. Италия беше определена за рамкова държава, България за страна-домакин. Допълнително към тези две страни ще бъдат привлечени Черна гора, Албания, САЩ и Гърция. Така че, ние сме в процес на формиране на бойната група. Сценарии има различни. Най-малко вероятният е България да бъде въвлечена във въоръжен конфликт”, каза министърът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Мобилизацията е и тест за тъпoумие

Мобилизацията е и тест за тъпoумие

26.09.2022 | 06:12

...Строго погледнато, мобилизацията в Русия е признание на властите, че редовната армия е разгромена и на практика унищожена. За това впрочем съобщи и (главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна) Залужний. Съобщи го скромно и убедително, и както винаги - с една мила и прятна срамежливост. Той каза нещо от сорта, че - ех, професионалната руска армия вече я убиxме, сега ще убиeм и любителската. И вече е ясно, че Украйна е в състояние да извърши това, несъмнено. Мобилизацията е също така естествен отбор. Ако човек прояви глупостта да се втурне тутакси натам, където го праща някаква хартийка - направление за мoргата, написано от тъпaнар с фуражка - ами прав му път към мoргата. Хич даже не бива да го спираш или да го връщаш от мoргата, в никакъв случай! Новата вълна мобилизирани - около 120 000, ще зaгинат почти всички, но на някои все пак ще им провърви само с откъснати крайници. Засега е загадка с какво ще се попълни следващата вълна, когато провинциалните разбойници, столичните дeбили и селските алкохолици привършат. Всеки от тези 120 000 призовани, би могъл да избегне мобилизацията. Освен всичко друго, мобилизацията е също и отличен тест за тъпоумие. А тези путинисти-патриоти, в чийто черeп все пак мъждука нещичко, в момента обсаждат грузинските, казахските и киргизките граници, спешно зачиствайки от колите си всякакви мерзки Z, като закопават, а понякога и поглъщат колорадските* лентички и друга символика на Путинския вечен рaйх. Всички тези умни путинисти са на опашките, те всички бягат. Всички канавки на пограничните пунктове са засипани със символиката на Руския свят - изчегъртани букви Z, надъвкани колорадски лентички и значки на Единна Русия. Забавно е, че на тези опашки там по границите преимуществено се е събрала всякаква отпадъчна вата - страхотни любители на Путин и руския свят. Наивните и великодушни по принцип грузински граничари нямат сериозен опит в разпознаването на ватата с просто око. И от жалост, трогнати от тъжното блеене на т.нар. бежанци, все пак ги пускат да минат. Но когато мине границата и се спаси от мобилизацията, отпадъкът изведнъж си припомня, че е отпадък, в него се събужда ватната рефлексия и отпадъкът почва да драска своето свинско Z на благородните киргизки и грузински автомобили. И разбира се - отваря гърло да крещи за Руския свят. ______ * Георгиевските лентички имат разцветка на колорадски бръмбари.

Отговори
4 2
Западняк

Западняк

26.09.2022 | 06:11

“Дали блъфира или не, ще видим.” Партенката знае всичко.

Отговори
0 2
Майор Вайс

Майор Вайс

25.09.2022 | 22:51

А защо тоя радев се е наобиколил с аматьори като тоя военен министър уж завършил Долна Митрополия ама не се знае като какъв, министър-председателя му политически профил/ разбирай полит лице на бкп/, който трябваше отдавна да е в забвение и.т.н.

Отговори
4 3
Натофоб

Натофоб

26.09.2022 | 00:32

Англосаксонски робе ако не беше Русия щеше да бащулевиш на турски.

Отговори
2 4
ГЮРО

ГЮРО

25.09.2022 | 22:42

Путин не е говорил и дума за използване на ядрено оръжие. Само казва, че ще използват всички необходими средства за да защитят суверенитета на страната. А крадецът веднага се развика "Дръжте крадеца". ДВЕПМ, гювендета кирливи.

Отговори
4 6
Майор Вайс

Майор Вайс

25.09.2022 | 22:48

гюрооо, п_ростакооо.

Отговори
4 3
Добре е, че сме в Нато

Добре е, че сме в Нато

25.09.2022 | 21:47

Иначе с тези управляващи МЪзЕ, сме за прайд парад

Отговори
4 3
Поканихме Борисов на дебат. Той се скри.

Поканихме Борисов на дебат. Той се скри.

25.09.2022 | 21:33

Поканихме Борисов на дебат. Той се скри. Ето въпросите, от които избяга: Защо не ви стигнаха 12 години да увеличите достатъчно пенсиите, след като на нас ни стигнаха само няколко месеца? Защо България се превърна в най-бедната държава в ЕС? Защо чуждестранните инвеститори отбягваха България по време на Вашето управление? Защо няма движение по разследванията за корупцията по високите етажи на властта, които всяка година ЕК посочва в годишните си доклади? Защо в България няма нито една изрядно построена и завършена магистрала, въпрекивсички раздадени публични средства и Ваши обещания? Защо поддържахте монопола на Газпром и Лукойл и никога не направихте диверсификация на енергийните доставки? Защо построихте Турски поток с 3 милиарда държавни средства, а 10 години не ви стигнаха, за да довършите газовата връзка с Гърция? Как ще помогнете на хората да преминат по-леко през зимния сезон, след като в мотивите си за сваляне на правителството излъгахте, че бюджетът е на червено? Последен въпрос: Не ви ли е срам? Кога ще се пенсионирате от българската политика?”

Отговори
6 3
Ге Ко Нящу

Ге Ко Нящу

25.09.2022 | 20:49

Ми тая Злобойна група ко шъ прай Шъ пази чифутите целички да напуснат България а не на парчета Нали

Отговори
2 4

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?