Следвайте ни

Внук на шивачка съди Елизабет II за трона

Мъж ще съди Бъкингамския дворец, за да докаже, че е законен наследник на трона. Според него, баба му е имала връзка с крал Едуард VIII, съобщава „Мирър“.

73-годишният Франсоа Гратлифу, който два пъти досега безуспешно е искал ДНК проба от кралица Елизабет II, твърди, че семейството му е изхвърлено от кралската кръвна линия в началото на 20-ти век.

Мъжът твърди, че баща му Пиер-Едуард е роден в резултат на афера между тогавашният принц на Уелс и баба му Мари-Леони Гратлифу – френска шивачка.

Но според Франсоа, Пиер-Едуард никога не е намерил пътя си към трона, след като кралят абдикира заради натиск от кралското семейство и британското правителство.

Това означавало, че семейството му е изгубило земя, титли и богатство и сега 73-годишният мъж търси начин баба му да бъде включена в историята.

Съгласно английските закони, кралското семейство не може да бъде съдено по криминални дела, нито в гражданските съдилища.

Но Франсоа смята, че граждански иск все пак може да бъде внесен срещу самия Бъкингамски дворец, който е административния център на монархията.

Пенсионерът, който според Mirror, поразително прилича на крал Едуард VIII, твърди, че баща му не е имал никакъв интерес от получаването на компенсации. Той просто искал да бъде включен в историческите книги, които трябвало да бъдат пренаписани в частите им, където е необходимо, за да отразят мястото на семейството му в линията на кралете.

Самият Франсоа няма свои деца, отбелязва той и допълва: „В началото на века истинската кралска линия незаконно е променена, за да не блокирано мястото на Гратлифу в историята“.

„Баща ми и аз не сме имали директни претенции към трона след абдикацията на Едуард, което също е предотвратило наследниците му да станат крале, Гратлифу е можело да станат най-малко благородници. Като последният от семейство Гратлифу, бих искал да предприема необходимите действия, за да запазя наследството и да хвърля светлина върху един от най-големите секс скандали в наше време“, казва пенсионерът.

Той е поискал ДНК проба от кралицата два пъти – през 2004 и 2013 година, но безуспешно. Тази седмица Франсоа, който живее в Португалия, е писал до Бъкингамския дворец за трети път с искане за помощ. Сега твърди, че ако и последната му молба бъде игнорирана, ще бъде принуден да предприеме правни действия и да предизвика разследване.

„Не моля двореца за пари, титла или власт, а само да признаят самоличността на баща ми и обстоятелствата около раждането му. Ако още един път откажат да сътрудничат, което почти съм убеден, че ще се случи, тогава с удоволствие ще потърся правна помощ и ще позволя на най-големия кралски секс скандал в историята да се разиграе публично в съда“.

Франсоа смята, че Едуард и баба му са се срещнали в лунапарк в Париж и са продължи отношенията си цели две години, когато Едуард успява да се откъсне от военните си задължения. Но когато през 1915 година Мари-Леони забременява, Едуард прекратява връзката им и си купува мълчанието й. Парите й помогнали да стане една от водещите френски модни дизайнери почти за една нощ, трансформирайки я от бедна в луксозна шивачка.

Детето е родено през 1916 година и съгласно френската традиция е обичайно да му се дава второ име, което е името на бащата, а в случая то е „Едуард“.

Франсоа проучва семейните архиви в кметството на Париж и установява, че баба му не е обявила името на бащата на Пиер-Едуард в акта му за раждане. И за да е още по-интересно, майката на Франсоа е получила скъпа гривна с диаманти и часовник при раждането му през 1946, базирани на ексклузивен дизайн, създаден за херцога на Уиндзор.

Подобен часовник, собственост на херцогинята на Уиндзор, е бил продаден на търг през 2011 година за 268 000 британски лири.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?