Следвайте ни

Внимание! Удря ни най-мощната магнитна буря

viber icon

Задава се най-мощната магнитна буря досега. Специалистите смениха датата, когато Земята ще се изправи пред най-мощното магнитно влияние за 2020 г., съобщават световните издания. Метеоролозите са изменили календара на магнитните бури, който бе предварително съставен за септември тази година.

Най-силната магнитна буря трябваше вече да е започнала, но учените изчислили, че се очаква в края на септември. Подготовката за нея обаче е най-добре да започне още сега.

Силна активност на Слънцето ще се наблюдава около 23 до 29 септември. Най-силното въздействие върху нашата планета ще се случи на 27 септември. След това магнитната активност ще се появи едва през октомври. Според предположенията на експертите, тя ще достигне сила от 3-та степен. Около ден преди магнитната буря, специалистите препоръчват да се използват лекарства, които правят кръвта по-течна. Например обикновеният аспирин ще помогне за това симптомите да бъдат по-слабо изразени, а състоянието на зависимите от магнитните бури хора - по-стабилно. Също така трябва да се обърне внимание на храненето, да се правят поне малко упражнения и да не се забравя за редовните водни процедури.

Климатологът проф. Георги Рачев обаче е категоричен, че магнитните бури не оказват сериозно влияние върху организма ни и ако не знаем кога са, изобщо няма да разберем, че ги е имало.  

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?