4232

Внезапно! Почина един от закопчаните за убийството на Данка

Данка беше обявена за издирване на 26 март, след като изчезна в Банско поле

Сръбската полиция съобщи днес, че един от предполагаемите съучастници на убийците на двегодишната Данка, чието тяло все още не е намерено, е починал в ареста рано днес, предава БТА.

Според полицията смъртта му е естествена. Прилошало му е в ранните часове и въпреки навременната реакция на полицейските служители и лекарите, които направили опит за реанимация, той починал в 3:10 часа, а съдебният лекар констатирал естествена смърт, съобщават сръбските медии.

Починалият в ареста е брат на единия от заподозрян за убийството на Данка, пишат сръбските медии. Той и баща му вчера бяха задържани за 48 часа по подозрение, че са помогнали за укриването на трупа на детето, който все още се издирва.

Данка беше обявена за издирване на 26 март, след като изчезна в Банско поле, близо до източния сръбски град Бор. Първо бяха арестувани двама мъже на 50-годишна възраст.

Единият заподозрян е признал при разпит в прокуратурата в Зайчар, че е удушил Данка. Той е казал също така, че баща му и брат му са му помогнали да скрие тялото. Те също са били задържани. Другият заподозрян е използвал правото си на мълчание.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?