Следвайте ни

Вместо сбогуване: Бил Гейтс даде 1,8 милиарда долара на бившата

viber icon

Развод мечта за всяка жена! Но Бил Гейтс е само един, уви.
 
Съоснователят на Microsoft e прехвърлил чрез инвестиционното си дружество Cascade акции на стойност 1,8 млрд. долара на съпругата си Мелинда в деня, в който обявиха, че се развеждат след 27 години брак, съобщава "Форбс".

Според медията това означава, че Мелинда сега притежава поне тази сума, като стойността на богатството на Бил леко спада до 128,6 милиарда долара. Дори след прехвърлянето, съоснователят на Microsoft все още е четвъртият най-богат човек в света. Инвестиционното дружество Cascade се използва за управление на парите на Гейтс, което включва и акциите му в Microsoft.

През годините той е раздал или продал по-голямата част от дела си, оставяйки му по-малко от един процент.

Въпреки че не е ясно дали Бил и Мелинда са подписали предварителен брачен договор, се смята, че прехвърлянето на акции ще бъде част от споразумението за развод на двойката. Не е известно дали други активи са били прехвърлени на Мелинда при непублични сделки, допълва "Форбс".

Двамата са основатели на фондация "Бил и Мелинда Гейтс", която посочва целите си като "подобряване на здравето на хората и шанс да се избавят от глада и крайната бедност в развиващите се страни".

Фондацията също е инвестирала милиарди долари в борбата с инфекциозните болести и получаването на ваксини на деца в нужда. Двойката се запознава в края на 80-те години, когато Мелинда се присъединява към фирмата на скорошния си съпруг в Microsoft, преди да се оженят на 1 януари 1994 г. Те имат три деца.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Съжаление

Съжаление

07.05.2021 | 11:17

Съжалете го Билчо. Богатствтото му се удвои по време на коронавирус кризата.

Отговори
0 0
Krypto

Krypto

07.05.2021 | 08:33

Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете лесно и си харчете парите със здраве! Как ще се случи това, вижте тук : WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес

Отговори
0 0
Слънчев ангел

Слънчев ангел

07.05.2021 | 00:49

На фона на 128 милиарда долара богатство , да ти се откъснат от сърцето някакви си жълти стотинки от 1 , 8 милиарда долара , егати скръндзата е тоя Бил Гейтс ! Жената му родила 3 деца , 27 години го е търпяла , а той 1 , 8 милиарда само и дал в акции ! Не напразно Бог е казал , че е по--лесно камила да мине през иглено ухо , отколкото богаташ да влезе в Божието царство !

Отговори
6 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

07.05.2021 | 00:42

Спокойно.Един ден и той ще гледа тревата от към корените,и тези милиарди няма да му свършат никаква работа.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?