Следвайте ни

Влизаме в Турция само с отрицателен PCR тест от 28 декември

viber icon

Всички пътници на полети от чужбина се изисква да представят негативен PCR тест, който е правен не повече от 72 часа преди влизането в страната. Това обяви министърът на здравеопазването на Турция Фахретин Коджа. Решението е валидно от понеделник, 28 декември, за пътниците пристигащи със самолет, а от 30 декември и за влизане по суша или море. Регламентът остава в сила до 1 март 2021 г.


Здравният министър Фахретин Коджа допълни "Ние следваме текущите научни разработки и предприемаме нашите предпазни мерки за борба с епидемията от Covid-19, която продължава да заплашва света. Поради нарастващия брой случаи в света и ускоряването на епидемията, са необходими нови мерки за пристигащите от чужбина", каза министърът на здравеопазването. "Тези, които не представят тест на границата при влизане в страната ни, ще бъдат поставени под карантина на адресите, на които ще пребивават", обяви Коджа.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?