1939

Високо напрежение между Зеленски и Кличко

Кметът на Киев и бивш професионален боксьор Виталий Кличко отхвърли обвиненията на президента на Украйна Володимир Зеленски, който в събота отправи критика към киевските общински власти, че не се е справят добре със задачата по разкриването на специални подслони в столицата за хората, останали на тъмно и студено заради руските атаки, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

"Нужна е, меко казано, още доста работа", каза президентът.

Във видео, публикувано в Телеграм, Кличко каза, че 430 "центрове за отопление" помагат на жителите на украинската столица да се справят с последствията от руските удари, а още 100 са планирани в случай на извънредни обстоятелства.

"Не искам да бъда въвличан в политически битки, особено в настоящата ситуация", каза Кличко. "Меко казано, това не е хубаво. Нито за украинците, нито за нашите чуждестранни партньори. Днес, както никога по-рано, всички трябва да се обединят и да работят заедно. А тук виждаме някакъв вид политически игри", заяви кметът на Киев.

Кличко, който беше въвлечен в няколко политически дебата със Зеленски преди руската инвазия, каза, че президентските съюзници се занимават с "манипулация" за усилията, които полагат местните власти в Киев.

От своя страна обаче Давид Арахамия, председател на парламентарната група на партията на Зеленски "Слуга на народа", заяви, че обясненията на Кличко се "различават значително" от това, което съобщават гражданите. "Имам предложение. Градските власти имат една седмица да поправят проблемите и след това ще направим инспекции заедно с кмета", написа Арахамия в Телеграм.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Клоако

Клоако

28.11.2022 | 15:27

Интересно става спор между професионален боксьор и професионален театрален актьор.

Отговори
4 4
Никой не е забравен, нищо не е забравено

Никой не е забравен, нищо не е забравено

28.11.2022 | 19:29

https://faktor.bg/bg/articles/vsu-unishtozhiha-grupata-okupatori-chiyto-obstrel-ubi-bebe-v-rodilen-dom-vav-volnyansk

Отговори
3 0
Хе хе

Хе хе

28.11.2022 | 09:34

Хибридняците как мечтаят само да вбият клин между двамата... Ама няма да им се получи номера!

Отговори
10 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?