Следвайте ни

Visa позволи разплащанията с криптовалути

viber icon

По-рано днес Visa Inc обяви, че ще позволи използването на американската криптовалута USD Coin за разплащателни транзакции. Това е поредният знак за нарастващо признаване на криптовалутите от основни финансови институции. 
 
Виза стартира програмата си за плащане и криптиране Crypto.com и обяви, че планира да предложи опцията на повече от партньорите си по-късно през годината.
 
USD Coin е стабилна криптовалута, чиято стойност е фиксирана директно към щатския долар.
 
Ходът на Виза идва след като други големи финансови компании като Mastercard Inc, BNY Mellon и BlackRock приеха някои цифрови монети прогнозирайки, че криптовалутите ще станат неотменна част от инвестиционните портфейли.
 
Миналата седмица създателят на Тесла, Илон Мъск обяви, че желаещите да закупят електромoбил Тесла, вече могат да го направят с биткойн. Това нововъведение е огромна стъпка напред в използването на криптовалути в търговията.  
 
Ръководителят на крипто отдела във Виза, Кю Шефилд обяви, че осигуряват този достъп на потребителите тъй като се наблюдава нарастващо търсене на варианти за достъп и използване на криптовалутите. 
 
До сега, цифровата валута държана в портфейла за криптовалута, трябваше да бъде преобразувана в традиционни пари, ако клиентът избере да използва Crypto.com Visa, за плащане. 
 
Последната стъпка на Visa, която ще използва блокчейна Еthereum, премахва необходимостта от конвертиране на цифрови монети в традиционни пари, за да може транзакцията да бъде уредена.
 
Портфейлът за криптовалута ще депозира традиционна валута в банковата сметка, която ще е свързана с Visa и в края на деня автоматично ще урежда транзакциите, начислявайки и допълнителни такси за извършване на операцията. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?