Следвайте ни

Вирус убиец идва от Китай

viber icon

Мистериозният вирус, който вече уби човек и зарази десетки в Китай, може да се разпространи по целия свят, предупреждава Световната здравна организация. Вирусът е непознат за учените, тестове само показват, че той е коронавирус. 

Световната здравна организация е информирала болниците по света да се подготвят за възможното разпространяване на инфекцията. Учените са озадачени от вируса, до сега те не са виждали такъв. 

Към момента в Китай са регистрирани 41 случаи на болестта в град Ухан от декември насам. Един пациент вече почина от пневмония, причинена от вируса. Първият случай, регистриран извън страната, е в Тайланд. Новината даде повод за притеснения, че вирусът може да напусне границите на Китай. Заразената жена, китайка на почивка в Тайланд, е била засечена от контрола на летището. Първоначално се смяташе, че вирусът се предава от животни, но СЗО заяви, че вече има доказателства за предаване на болестта от човек на човек. 

Д-р Мария ван Керкхофе, ръководител на отдела на СЗО по заразни болести, заяви, че организацията е дала инструкции на болниците по света относно контрола на инфекцията, в случай че тя се разпространи. Това включва и възможността за "супер разпространение", когато няколко болни пациенти могат да предадат болестта на десетки други едновременно. Говорейки за потенциалното разпространяване на вируса, д-р Керкхофе каза: "Възможно е, ние трябва да се подготвим".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?