46

Вижте съвместното изявление на Русия и Китай по украинския въпрос

Русия и Китай направиха съвместно изявление след разговорите между президентите Владимир Путин и Си Цзинпин. Ройтерс публикува дословно частта от изявлението, която се отнася до войната в Украйна:

"Руската страна оценява положително обективната и безпристрастна позиция на китайската страна по украинския въпрос. Страните се противопоставят на това каквито и да било държави и техните блокове да накърняват законните интереси в областта на сигурността на други държави с цел получаване на военни, политически и други предимства. Китайската страна оценява положително готовността на руската страна да положи усилия за възобновяване на мирните преговори във възможно най-кратък срок.

Русия приветства готовността на Китай да играе положителна роля в политико-дипломатическото уреждане на украинската криза и конструктивните идеи, изложени в изготвения от китайската страна документ "Относно позицията на Китай за политическото уреждане на украинската криза".

Страните отбелязват, че за разрешаването на украинската криза е необходимо да се зачитат основателните опасения на всички държави в областта на сигурността, да се предотврати формирането на блокова конфронтация и да се спрат действията, които допълнително подхранват конфликта.

Страните подчертават, че отговорният диалог е най-добрият начин за трайно разрешаване на украинската криза, а международната общност следва да подкрепи конструктивните усилия в това отношение.

Страните призовават за прекратяване на всички стъпки, които допринасят за ескалация на напрежението и удължаване на военните действия, за да се избегне по-нататъшното влошаване на кризата до степен, в която тя може да премине в неконтролируема фаза. Страните се противопоставят на всички едностранни санкции, наложени в разрез със Съвета за сигурност на ООН".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
хххххх

хххххх

22.03.2023 | 09:10

Руски командоси взимат в плен Байдън . Държат го 1/една /седмица в плен и го пускат в Ню Йорк. Той влиза в един бар поръчва си бира и пита бармана ---как е положението в САЩ ? Бармана отговаря ---спокойно всичко си е наше. А как е в Украйна? Наша е . ЕХ изплаших се -отговаря Байдън ,а колко ти дължа за бирата? Нормално ЕДНА РУБЛА И 5О КОПЕЙКИ ,ОТГОВАРЯ БАРМАНЧЕТО

Отговори
1 3
хххххх

хххххх

22.03.2023 | 08:59

И още 1.000.000/ милион/ доброволци от Северна Корея.... срещу САЩ.........ха,ха

Отговори
3 1
Въщност,

Въщност,

22.03.2023 | 05:32

Всъщност

Отговори
4 0
Въщност,

Въщност,

22.03.2023 | 05:30

с позицията си те ОТРИЧАТ "правото на индивидуална или колективна самоотбрана в случай на въоръжено нападение срещу член на организацията...",визирано в чл.51 от Устава на ООН.Това отричане на устава е проява на желанието им за нов световен ред,различен от този,който е в момента.

Отговори
10 0
Китай е основния кредитор на САЩ

Китай е основния кредитор на САЩ

22.03.2023 | 00:16

Няма такъв кредитор който да не се е справил с кредито получателя! Краварите да си отиват на собствения континент! Мръсни агресори! Коалицията Китай - Централна Азия започва да работи! Продажните европейски лидери унищожават Европа! Стана ясно кой е агресорът в източна Европа даващ още 2 милиарда евро и 500 милиона долара за продължаване на войната! ЕС и ФАЩ! Зад океански агресор да отива да воюва на собствения си континент! Много милиардния Китай не е Украйна а кредитор на световния зад океански агресор! Запомнете го мръсници!

Отговори
11 15
Хирохито

Хирохито

22.03.2023 | 01:01

Япония бляд, не забравяй Японияяя, нацията която е държала в подчинение китайските ти отрепки повече от век и страната която е изобретила високите технологии, впоследствие продала остарелире си точно на китайските многомилиардници които бълват огроно количество некачествена стока по света, много по-некачествена и от турската, даже доста от нея и вредна. Та, докато тоя китайски кмунистически смешник се гушка с другия смешник и международен престъпник джуджето путин Японския премиер къде е, в Украйнааа.

Отговори
14 10
Киро от пп

Киро от пп

21.03.2023 | 23:27

Киро май си същи дебил като харвардския измамник

Отговори
8 13
ОбъркАли сте снимкатаааа !

ОбъркАли сте снимкатаааа !

21.03.2023 | 22:36

Внимавайте де!

Отговори
2 1
Киро

Киро

21.03.2023 | 22:20

Общи приказки. Важното е друго - китай си купи евтина бензиностанция и си осигури пазар без конкуренция на своите стоки в Русия.И това става щото жилтите видяха, че Русия се ръководи от един плашипутарник, който няма нито армия нито въоръжение, с каквото се хвалеше. Всичко друго е бошлаф.

Отговори
24 14
Слава на Путин!

Слава на Путин!

21.03.2023 | 21:51

Бий шорошоядската гад, бий!

Отговори
13 25
Всичко започна и ще завърши в Крим!!! Жалко,че русороба  Радев ни

Всичко започна и ще завърши в Крим!!! Жалко,че русороба Радев ни

21.03.2023 | 22:12

Поставя от лошата страна. Слава Украiне !

Отговори
28 20
Киро

Киро

21.03.2023 | 22:21

Все викате слава , ама от България. Бегай да викаш слава от Матушката си. ще се прибереш наакан още на третия ден.

Отговори
24 6

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?