49
Следвайте ни

Вижте новите мерки срещу COVID-19 в Европа от днес

viber icon

Нови мерки срещу COVID-19 влизат в сила от днес в някои европейски страни.

Правителството в Португалия разпореди нощните клубове и барове да затворят врати, а хората да работят от къщи от 27 декември поне до 9 януари. Целта е да се контролира разпространението на COVID-19 по време на празниците. Премиерът Антониу Коща обяви също, че за настаняване в португалски хотели ще се изисква отрицателен тест за коронавирус. Властите ще ограничат събиранията на открито на групи до 10 души в новогодишната нощ.

Австрия затяга мерките. Заведенията от днес ще затварят в 22, а не в 23 часа. Правилото ще бъде в сила до 31 - ви декември.

" Ще намалим работното време на заведенията. Всичко ще започне на 27 - ма декември ", обяви Катарина Райх, ръководител на кризисния център за COVID-19

Властите препоръчаха за новогодишната нощ да се събират групи от не повече от 25 души. Те призоваха да се празнува с вакисинирани хора и те да се изследват предишната вечер.

От 27-ми декември Дания затяга мерките по границите си. Пристигащите в страната, които нямат разрешение за пребиване в държавата, са задължени да показват тест за коронавирус независимо от ваксинационния им статус. PCR тестът трябва да е направен не по-късно от 72 часа преди влизането в Дания, а бързият антигенен тест не по-късно от 48 часа.

Пътуващите, които имат разрешение за пребиваване, могат да избират дали да направят тест преди пътуването си или в рамките на 24 часа след пристигането в страната. В Дания вече затвориха кина, театри, галерии, музеи и увеселителни паркове.

Във връзка с ограничаване на разпространението на коронавируса властите в Чехия също налагат от 27-ми декември задължителен PCR тест за всички пристигащи граждани в страната. Той трябва да бъде направен до 72 часа преди влизане в Чешката република, като новото изискване няма да се прилага при пътници, които са си поставили бустерна доза ваксина.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Истината

Истината

27.12.2021 | 14:32

Великия запад ти казва: Да си обратен е модерно, дядо коледа и супермен вече лапат членове, а честито! Ти честно ли мислиш че същия този велик запад ти мисли доброто????? Защо не лекуват спин, защо си отиват стотици деца годишно от рак???? Файзер защо за тях не мисли но за теб простия човечец от долни воден файзер му пука оле ще се задавя от смях! Защо великия запад набоде населението си и пак го репресира прогледнете бе чада ограничени

Отговори
7 2
Време е за Нюрнберг 2.

Време е за Нюрнберг 2.

27.12.2021 | 13:34

НА ФОНА НА ЦЯЛА ЕВРОПА, Т.НАР. ОТ ДУЕТА АРГИРОВА – ПЕТКОВ „КОВИД ГЕТО“ БЪЛГАРИЯ ПРИЛИЧА НА ОАЗИС! НАВСЯКЪДЕ, КЪДЕТО ИМА ПРИНУДИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ КОВИД Е В СТИХИЯТА СИ, ТАМ, КЪДЕТО НАСЕЛЕНИЕТО НЕ СЕ ВКЛЮЧВА В ЕКСПЕРИМЕНТА, КОВИД Е ОПИТОМЕН!

Отговори
7 2
Ех Где ги спициалните спицилисти да обяснят

Ех Где ги спициалните спицилисти да обяснят

27.12.2021 | 12:56

Мъ Много ми е интересно фъф Афстрията ако съ съберем повече от 25 човеченца Първом ко щъ стане ако сме 26 Нъл един при това нечетно число или ще бъде пидерурунгел или лезби Кък ли са се спряли точно на числото 25 пустите му Афстралийци Дъл не им го е нашепнал някой рави ил директно от Мосад да им са го фпуснали на базата на изчесленията на професора Виталиев който витае в медийте деня и нощя Ни знъм Сигур КУКУ ще ни осведоми уведоми и осветли с гениталната си мисъл Чакаме линк ко става със 26 тия ако случайно се появи на някое Новогодишно джумбаре примерно като Дядо Мраз или весело сурвакарче

Отговори
6 2
Здравчева

Здравчева

27.12.2021 | 12:12

Е, и? Какво ме вълнуват другите държави?

Отговори
7 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?