Следвайте ни

Вижте кого поздрави Джо Байдън за инициативата "Три морета"

viber icon

Съжалявам, че не съм с вас на живо, но се възползвам от тази възможност да кажа, че САЩ подкрепят инициативата "Три морета". Благодаря на президента Румен Радев и на министър Кирил Петков, че са домакини. САЩ ви подкрепят във всяка стъпка, ангажираме се да могат да се подобрят връзките във вашия регион и с институциите, за да може Европа да изпълни отколешната си цел - да е обединена, да работи и да живее в мир.

Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън във видеообръщение към участниците в VI-ата среща на върха на инициативата за регионално сътрудничество "Три морета", която започна днес в София.

Байдън посочи, че САЩ подкрепя инициативата "Три морета" и отбеляза, че има невероятен потенциал да се подобри просперитета на този регион и на целия свят.

Демокрациите трябва да докажат, че могат да работят за народите си, да се инвестира в добра инфраструктура по прозрачен начин, включително чрез инициативите по "Три морета", да се изкорени корупцията, заяви президентът на САЩ.

Като работите заедно, ще укрепите суверенитета, ще се укрепи енергийната сигурност и всички граждани на региона ще могат да се конкурират и да процъфтяват, за да може светът да е по-сигурен, да няма държави, които саботират други с кибер атаки. Можем да го постигнем заедно, заяви той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Партията

Партията

09.07.2021 | 07:11

Борисов, Тотев, какво става? Американците са забравили да ви споменат? Аааа... може да сте в следващия доклад "Магнитски"?!

Отговори
2 2
Очаквайте скоро

Очаквайте скоро

08.07.2021 | 23:23

България на три части - Турска, Румънска и Македонска.

Отговори
0 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?