49

Вижте как най-високата жена в света пътува за първи път в самолет

С малка корекция на седалките Румейса Гелги най-накрая се качи на самолет за първи път в живота си. Най-високата жена в света литна с помощта на турския национален авиопревозвач.

Гелги, която е в Книгата на рекордите на Гинес заради ръста си от 2,15 метра, легна в носилка на цели шест седалки. Тя страда от Синдрома на Уивър, генетично заболяване, характеризиращо се с бърз растеж. 

Обикновено се придвижва с инвалидна количка, но понякога ходи на кратки разстояния. 

25-годишната жена, която е разработчик на софтуер, реши да пътува до САЩ, за да си сътрудничи с Гинес за събитие и да помогне за развитието на професионалната си кариера. 

Придружена от майка си, тя се качи в самолета с инвалидната си количка, преди да легне на носилката за 13-часов полет до Сан Франциско.

Гелги каза пред репортери на летището в Истанбул, че е много развълнувана и такъв полет е важен за пациенти като нея, които се нуждаят от носилка. „Това ще бъде първият ми полет, както и първото ми пътуване в чужбина. Но вярвам, че това преживяване ще даде надежда за много хора, които са с обременено здраве. Защото, както знаете, опцията да пътуват на носилка обикновено е запазена за пациенти, които се прехвърлят от едно интензивно отделение в друго. Тъй като не мога да седя за дълги периоди от време поради моята сколиоза или нарушение на изкривяването на гръбначния стълб, трябва да летя на носилка", обясни тя.

АА

Гелги живее в Карабюк, Турция, на около 200 километра северно от столицата Анкара. Най-високият мъж в света също живее в Турция. Това е Султан Косен, чиято височина е измерена на 2,51 метра.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?