Следвайте ни

Вижте къде е най-доброто място за живот на пенсионерите

viber icon

Европа, разбира се Западна, това е мястото, на което да се установят пенсионерите, когато заслужено завършат трудовия си живот, смятат от банка Natixis. Банката измерва благоприятните за пенсиониране страни в своя Natixis Global Retirement Index, пише БГНЕС.


Общият извод, до който достигнаха изследователите, показва, че Западна Европа е по-добро място за живот в пенсионна възраст, отколкото САЩ. Европейските пенсионери ползват най-добрите системи за здравеопазване, финансова защита, имат високо качество на живот и материално благополучие.

Най-добрата страна за възрастните е Норвегия, която получи най-висока оценка по десетобалната система, за здравеопазване, финанси и качество на живот.


Според получерните резултати Норвегия е по-благополучна страна в сферата на финансите дори от Швейцария, която зае второ място в общото класиране.


Швейцария обаче завоюва първо място като страната с най-високо качество на живот.
Третото прекрасно място за пенсионери е Люксембург.


Страната с най-добро здравеопазване е Швеция, четвърта в общото класиране.
Австрийските планински курорти пък позволиха на страната си да завоюва пето място.
Една от най-богатите страни в света, предлагаща на своите граждани високо качество на живот, Финландия е на шеста позиция.


Холандия- изключително популярна сред младите, със своя мек климат, много национални паркове и първо място сред най-щастливите нации се класира седма.
Дания- страната, чиито жителите са начело в класацията за лично благополучие, и истински рай за любителите на велосипедите, зае осмо място.


На девета позиция е страната с най-високоразвита медицинска апаратура в света и една от лидерите по продължителност на живот: Германия.


Най-добрата превенция за здравето пък предлага Франция, с която завършва челната десетка на най-добрите страни за пенсионери.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

02.10.2020 | 20:34

Искам да направя лека поправка в това класиране.Най-доброто място за живеене и най-щастливите граждани се намират в Пловдив,по точно в Столипеново.Денонощно ядене ,пиене,кючеци,социални издръжки,безвъзмезни помощи,безплатен ток и вода,незаконни къщи,безплатни жилища от Жилфонд,абсолютно незаконни търговии,никакви данъци,такси и въобще пълен лайф от всякъде.Хайде сега нека тези които са правили класацията да си направят поправката.

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?