Следвайте ни

Вижте къде е България по индекс за щастие

viber icon

България се класира на 97 място в класацията за щастливи страни. В нея участват 156 държави, като на последно място е Афганистан. 

Изследването се прави по проект на ООН от организацията World Happiness Report.

Обезпокоителното е, че българите се чувстват нещастни в сравнение с куп африкански и латиноамерикански народи, където стандартът на живот е многократно по нисък. 

Бедната централноамериканска държава Ел Салвадор например е на 35 място. След нея е протекторатът Косово, където безработицата надвишава 50%. 

Румъния е на 48 място по индекс на щастие.

Сърбия е 65-а, а Гърция е на 78 място. Парадоксално но факт – турците са почти толкова нещастни, колкото и българите. Страната им заема 94 място. 

Македония с нейните огромни икономически проблеми е на 91 място, а Хърватия – на 80. Едно място преди нас е Туркменистан, а веднага след нас – Мароко. 

За поредна година най-щастливата страна на света е Финландия. Тя е следвана от Дания, Швейцария, Исландия и Норвегия. 

Щатите са на 18 място, като изпреварват с една позиция Германия. Великобритания е на 13 позиция, а Франция на 23-а.

Русия е на 73 място. На опашката са държавни образования като Южен Судан, Зимбабве, Руанда и Централноафриканската репубрика. 

В проекта World Happiness Report участват университета в Оксфорд, Колумбийския университет, Галъп и още 7 големи организации. 

Редакция и превод Росен Саръмов

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?