Следвайте ни

ВИДЕО Турция с военна операция „Гръмотевица“ срещу терористите в 4 източни провинции

viber icon

Турските сили за сигурност стартираха военната операция "Йълдъръм" ("Гръмотевица"). Тя се провежда в четири източни провинции, мобилизирани са над 2500 военни, полицаи и работещи в специалните служби.

Целта е да се предотвратят атентати, да се ликвидират екстремистки и сепаратистки групировки и техните лидери и да се унищожат базите на терористи във вилаетите Хакари, Ван, Сирт и Шърнак.

Въпреки че властите не са посочили конкретните цели и задачи на "Йълдъръм", действията на служителите в силовите структури са насочени срещу Кюрдската работническа партия (ПКК) и нейни водачи и редови бойци.

ПКК, която е обявена за терористична организация от Европейския съюз и САЩ, е създадена през 1984 г. и се смята, че е отговорна за смъртта на около 40 000 мъже, жени и деца.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

❤️Слава Україні❤️

❤️Слава Україні❤️

15.10.2020 | 20:05

На позір Перxова Полка ... Піднімає меч Ареєва рука. На могутній дух, на захист нам, На погибель злим підступним ворогам. Гримне Небо – і тремтить Земля, Меч Арея Русь з неволі визволя. На Вкраїні хай пощезне враг, Меч Арея поверне нам рідний стяг.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?