Следвайте ни

Вестник платил $30 000 за фалшива информация относно Тръмп

viber icon

Сензационният седмичник "Нешънъл инкуайърър" е платил 30 000 долара на бивш портиер в небостъргача "Тръмп тауър", който твърди, че президентът на САЩ Доналд Тръмп има незаконно дете от една от служителките си, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Информацията не е потвърдена, но вчера беше публикувана от сп. "Ню Йоркър".

Главният редактор на "Нешънъл инкуайърър" Дилан Хауърд призна за плащането в статия, публикувана от "Радар онлайн". Сп. "Ню Йоркър" се позовава на анонимни източници, заявявайки, че след като е платил за ексклузивен достъп до информацията, "Нешънъл инкуайърър" е решил да не я публикува.

В публикувано вчера комюнике медийната група "Америкън медия инкорпорейтид", собственик на седмичника, отрече да е плащала за ексклузивни права над информацията с цел да я скрие. Решението да не се публикува информацията, отнасяща се до детето - дъщеря, която днес трябва да е на 29 години - е било взето след разследване, показало, че информацията не е достоверна, заяви групата.

Авторът на статията в "Ню Йоркър" признава, че не е успял да потвърди дали Тръмп наистина е имал връзка със служителката си, нито дали е баща на детето. Списанието обаче заяви, позовавайки се на анонимни източници от групата, че "Америкън медия инкорпорейтид" често купува правата върху показания на очевидци, с цел да не ги публикува.

"Ню Йоркър" добавя, че Дейвид Пекър, главен изпълнителен директор на "Америкън медия инкорпорейтид", на няколко пъти е прикривал по подобен начин Доналд Тръмп, с когото е близък.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай