Венецуела в шок: Кървав рекорд в Каракас, 56 убити само за уикенд

56 души бяха убити в Каракас през уикенда при последната вълна от насилие, заляла столицата на Венецуела, съобщиха местните медии. Данните за смъртните случаи са предоставени от местна морга, тъй като правителството спря да показва статистика за убитите преди месеци. Те показват, че растящата престъпност, безработицата и инфлацията са сред основните проблеми на гражданите на Венецуела.

 "Убиха го, за да откраднат 10 боливара (4,6 долара)", е заглавието на една от историите, публикувани в ежедневника Ultimas Noticias. В нея става дума за 19-годишен младеж, застрелян в квартал Петаре в столицата. При обира е загинал и полицейски служител, опитал се да попречи на престъплението. Той е един от общо 36 представители на полицията, загинали тази година.

49 убийства на 100 000 души са били регистрирани във Венецуела през 2008 г., според данни на неправителствената организация Observatorio Venezolano de la Violencia. В Каракас последните данни сочат за 100 убити на 100 000 души спрямо 8,8 убити в останалата част от света. Правителството на Венецуела съобщи по-рано тази година, че броят на убийствата е спаднал с близо 20% през 2008 г., но не предостави по-подробна информация. Последните официални данни са за 9653 убийства в национален план между януари и септември 2008 г. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?