Следвайте ни

Великобритания се отказа от масовата ваксинация на децата срещу COVID-19

viber icon

Властите във Великобритания няма да налагат масова ваксинация срещу Covid-19 на децата и тийнейджърите, предаде Ройтерс.

За решението агенцията се позовава на информация на вестник „Дейли Телеграф“.

Според насоки, които ще бъдат издадени в понеделник, ваксини ще бъдат предложени на деца между 12 и 15 г., които бъдат сметнати за уязвими от Covid-19 или които живеят с възрастни, които на свой ред са уязвими за вируса.

Имунизация ще бъде предложена и на всички 17-годишни, които в рамките на 3 месеца навършват 18 г. Възможността за ваксинация на всички деца ще бъде запазена.

Великобритания съобщи вчера за нови 54 674 случая на Covid-19, което е нов рекорд за последните шест месеца.

От утре властите премахват повечето ограничения в Англия, заявявайки, че бързата имунизация до голяма степен е счупила връзката между инфекциите и сериозното боледуване или смърт.

Нивото на смъртност на Острова е сред най-високите в света, но две трети от възрастното население вече е напълно ваксинирано. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

поредната измама

поредната измама

18.07.2021 | 09:18

Фактите говорят, че вааксините не работят срещу новите варианти на вируса. Или да направят нови, ефективни ваксини, или да спрат да тормозят хората за ваксинация. Измислиха всякакви зелени и незам какви сертификати, а сега се оказва, че всички се заразяват. И това още не е нов щам!

Отговори
8 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?