Следвайте ни

Великобритания попари всички българи! Въведе страшно ограничение

viber icon

Великобритания попари всички българи, които искат да отидат на Острова.

Днес тя въведе задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи в страната пътници във връзка с пандемията от COVID-19. Ограничението влиза в сила от 8 юни.

Наличието на отрицателен тест за коронавирус не е основание за избягване на карантината. Ако такова нарушение бъде установено на територията на Англия, на нарушителите ще бъде налагана глоба от 1000 лири.

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия имат възможност да въведат индивидуален подход спрямо неспазващи карантината. Срещу гражданите, отказали да заплатят глобата,  може да бъде заведено съдебно дело и да им бъде постановявана неограничена по размер санкция.

Най-рано 48 часа преди датата на пристигане във Великобритания пътуващите трябва да попълнят електронен формуляр. В него те предоставят данни за контакт, пътен план и адрес, където ще прекарат карантината. Формулярът е публикуван ТУК.

Разпечатано на хартия или запазено в телефона копие на попълнения формуляр трябва да бъде показано при пристигане на границата на Великобритания. Гражданите, които влизат на територията на страната и отказват да попълнят формуляра, може да бъдат глобени със 100 британски лири, както и да не бъдат допуснати в страната.

Ако пристигащият не може да посочи конкретен адрес, на който ще прекара 14-дневната карантина, ще му бъде осигурено настаняване за негова сметка в жилище, осигурено от британското правителство. Властите ще извършват проверки на посочените в електронните формуляри адреси за спазване на карантината.

Задължителната 14-дневна карантина предвижда изключения за пристигащи във Великобритания медицински специалисти, които имат отношение към лекуването на коронавирус; шофьори на тежкотоварни превозни средства и автобуси; пътници, пристигащи от Общата зона за пътуване, обхващаща Ирландия, остров Ман, Нормандските острови; сезонни работници, които ще трябва да се самоизолират на работните си места, където обикновено са разположени и техните жилища.

Карантината не се отнася и за гражданите, които пътуват транзит през Великобритания и не преминават граничен контрол. Ако транзитното пътуване предполага пренощуване, то пътниците могат да прекъснат карантината, за да напуснат страната. Пълен списък на изключенията е публикуван на портала на британското правителство ТУК.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Мало_мникът джонсън

Мало_мникът джонсън

05.06.2020 | 12:49

Всички наопъки, ний на терсене. Цяла Европа намалят ограниченията и отменят карантини, ние мало_мниците тук сега се сетихме да слагаме карантина след 3 месеца. И каква е логиката да слагаш карантина за хора от държави с пъти по-малко заразени и с почти овладяна ситуация за разлика от острова, ми че то трябва да е обратното, ама нали казах всички наопъки, само хий на терсене, като братчедите отвъд океана.

Отговори
1 0
БЕБЕТО

БЕБЕТО

05.06.2020 | 03:14

Преди години пращах документи за зелена карта. Години наред. Баща. ми казваше "Америка за. теб. е тука моето момиче." Когато почна COVID 19 ми пращат съобщение за зелена карта. Прав е бил баща ми.

Отговори
2 0
DIVINE MOON

DIVINE MOON

04.06.2020 | 22:19

ПРОМЯНА НА ЖИВОТНИТЕ НОВИНИ !!!! Това е трансформация на живота! Казвам се г-жа Busarakham, аз съм от Тайланд. Поради специфичен финансов анализ, договорът, който обработвах миналия месец, не мина по план. Затова реших да взема заем, но той никога не беше одобрен заради лошия ми кредитен рейтинг. Преди няколко дни, една дама от моята организация дойде и ми разказа за кооперативната компания за заетост на ДИВИН МОН, с ниска 2% лихва и по-добър график на плащания. И тя ми каза, че е била излъгана няколко пъти, докато не е била насочена към КОПЕРАТИВНАТА ЗАЕМИРАЛНА КОМПАНИЯ DIVINE MOON. Тогава се свързах с тях на [email protected] и те ми дадоха заема. Много съм щастлив.

Отговори
0 6
д-р Сократес

д-р Сократес

04.06.2020 | 22:05

Махайте се от тази тъпа държава! Какво търсите в нея! Мангассарите от Индия, Бангладеш и Пакистан са с по висок статус от българите! Защо се унижавате. От България, няма по хубаво! това е Родината. Лобота и възможности има колкото искаш. Само да ти се работи.

Отговори
13 0
Батко

Батко

05.06.2020 | 11:25

Нормално е мангалите от Индия, Бангладеш и Пакистан да са с по-висок статус, все пак са граждани на Британската империя ;) Българите, които отиват там са пришълци.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?