49

Великобритания обяви нови санкции срещу Русия

Великобритания обяви нов пакет от санкции срещу Русия, като заяви, че иска да ограничи военните възможности на президента Владимир Путин, предаде Ройтерс.

Пакетът, който съдържа санкции срещу повече от 50 души и организации, бе обявен два дни преди в събота да се навършат две години от нахлуването на руските сили в Украйна.

Британските санкции са част от координирани усилия на Запада да ограничи възможностите на руската икономика.

"Нашият международен икономически натиск означава, че Русия не може да си позволи тази нелегална инвазия. Нашите санкции лишават Путин от ресурсите, които са му тъй необходими", се казва в изявление на британския външен министър Дейвид Камерън.

В сряда Европейският съюз обяви нов санкционен пакет, припомня Ройтерс.

Великобритания въведе санкции срещу компании, свързани с руската отбранителна индустрия. Британските санкции са насочени също срещу източници на доходи от метали, диаманти и енергийната индустрия.

Британското външно министерство казва още, че Лондон въвежда санкции срещу ключови руски вносители и производители на машинни елементи, използвани при производството на отбранителни системи, компоненти за ракети и двигатели на танкове и изтребители.

В британския санкционен списък фигурират над 2000 руснаци и руски компании и организации, отбелязва Ройтерс.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Путин за штурвалом Ту-160М (полное видео)

Путин за штурвалом Ту-160М (полное видео)

23.02.2024 | 15:34

https://www.youtube.com/watch?v=2aok54gwiMs

Отговори
2 1
Путин пилотира най-големия свръхзвуков бомбардировач в света

Путин пилотира най-големия свръхзвуков бомбардировач в света

23.02.2024 | 15:12

За Владимир Путин може да се каже много, но поне физически той все още е в добра форма на 71-годишна възраст. Най-малкото е достатъчно да се изкачите по стълбата в пилотската кабина на Туполев Ту-160М. Руският президент посети Казанския авиационен завод на 21 февруари. По негово лично нареждане от известно време там се произвеждат нови копия на легендарния "Блекджек", както се нарича Ту-160 на жаргона на НАТО. Модернизацията на съществуващия флот се извършва в Казан. Путин беше информиран за актуалната ситуация на място – на което шефът на Кремъл видимо се радваше.Това се дължи главно на факта, че Путин не само инспектира окончателното сглобяване на "Блекджек" и беше информиран за напредъка на новата програма за строителство и модернизация на Ту-160М от отговорните на земята. След това президентът бе откаран директно до заводското летище в черна лимузина Аurus. Там той бе приет от екипажа на Ту-160М "Иля Муромец" (Red 6), които вече го чакаваше пред самолета, готов за излитане. След кратък поздрав Путин се качи в пилотската кабина на ядрения бомбардировач през входния люк на Ту-160М от долната страна на предния фюзелаж – и седна на командирското място от ляво. Екипажа на "Иля Муромец" направи 40-минутен полет за разглеждане на забележителности в "Блекджек". Репортерът на Кремъл Павел Зарубин, който документира високопоставеното посещение в Казан за идните поколения, почти загуби гласа си при вида на излитането на Ту-160М с президента на борда. Със сигурност самият той би искал да е на борда: с копнеж и завистлив поглед наблюдаваше излитането на най-големия боен самолет в света. Путин, от друга страна, беше инструктиран за особеностите на модернизирания бомбардировач по време на полета и дори сам хвана щурвала , под наблюдението на пилота, който седеше вдясно. След кацането той остана неизненадан и ентусиазиран от машината. Ту-160М е "в много отношения нов самолет", коментира Путин. "По-лесно се контролира, можете да видите това с просто око и е много надежден." Програмата за модернизация включва най-съвременна авионика, стъклена пилотска кабина с нова система за управление на полета, нов радар и нов навигационен и комуникационен пакет. Обновени са и системите за самозащита. Освен това "Блекджек" ще получи нови оръжия, както и подобрени двигатели НК-32-02 от Кузнецов. Подобно на оригиналната версия на турбовентилатора за последващо изгаряне, разработена специално за Ту-160, новата Серия 2 също осигурява до 245 КN тяга. Очаква се обаче да консумира значително по-малко керосин и по този начин позволява на Ту-160 да прелети над 1500 километра по-далеч от преди. Това се постига чрез оптимизирани компресорни и турбинни лопатки.

Отговори
2 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?