4232

Великобритания настръхна! Поразиха Кейт Мидълтън, това шега ли е? СНИМКИ

„Разочароващ портрет... нашата принцеса е много по-красива...  “, написа един потребител

Нов портрет на Кейт Мидълтън предизвика смесена реакция от кралските фенове след показването му в сряда.

Противоречивото произведение, нарисувано от британско-замбийската художничка Хана Узор, беше представено на корицата на списание Tatler през юли 2024 г. като част от поредица от портрети на кралското семейство.

Изглежда Узор се е вдъхновила от тоалета на принцесата на Уелс на държавен банкет през ноември 2022 г. — първият по време на управлението на крал Чарлз.

42-годишната Мидълтън носеше тогава бяла дълга до земята рокля с покрити с кристали рамене.

Тя добави още повече блясък за събитието с тиарата Lover's Knot, обеците с перли и диаманти от Южно море на принцеса Даяна и перлената гривна на кралица Елизабет.

Мидълтън, която в момента се бори с рак, не позира за портрета, и затова Узор прегледа хиляди снимки, за да улови нейната прилика.

„Прекарах много време да я гледам, да гледам снимките ѝ, да гледам нейни видеоклипове, да я виждам със семейството ѝ, да я виждам на дипломатически посещения, да я виждам, когато гребе или посещава деца в хоспис“, каза Узор във видео публикувано в Instagram на Tatler, предава "Вести".

 
„За мен беше наистина интересно да разбера коя е тя“, добави художничката.

Докато крайният резултат описва произведението като портрет на „сила, достойнство и смелост“, много от нейните последователи в Instagram използваха доста различни прилагателни.

„Разочароващ портрет... нашата принцеса е много по-красива...  “, написа един потребител, с което друг се съгласи, „Много лош портрет, който напълно не представя красотата и елегантността на принцесата на Уелс.“

„Какъв ужасен портрет за красива жена“, добави трети.

Имаше обаче и други, които подкрепиха портрета.

„Това е зашеметяващо. Уловената енергия е невероятна“, отбеляза потребител.

„Толкова красиво“, коментира друг.

Шумът дойде само седмица след като друг художник, Джонатан Йео, беше критикуван за артистичното си представяне на портрета на крал Чарлз III.

Произведението, което беше първият официален портрет на Чарлз като монарх, беше силно критикувано заради интензивния си червен фон и цялостния тон - който някои смятаха, че изглежда, че кралската особа е в „ада“.

По-късно обаче Йео защити работата си, като каза, че е искал да постави „по-голям акцент върху улавянето на характера и същността“ на Чарлз по по-модерен начин.

„Яркият цвят на фона отразява яркочервената униформа, като не само резонира с кралското наследство, което се среща в много исторически портрети, но и инжектира динамичен, съвременен тласък в жанра с еднакво мощния си оттенък, осигуряващ модерен контраст към по-традиционни изображения“, пише той, пише jenata.blitz.bg.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?