Следвайте ни

Във Флорида издигнаха 700-тонно пясъчно коледно дърво

viber icon

Жителите на американския щат Флорида са известни с това, че правят нещата по различен начин. И коледните празненства не са изключение, пише Профит.бг.

Замествайки снежните сцени с тропическа обстановка, един град в щата радва жителите си с десетметрово коледно дърво, направено изцяло от пясък.

Ежегодната традиция на Уест Палм Бийч е обичана както от местните жители, така и от туристите. Единственото 700-тонно пясъчно коледно дърво в света – наречено Санди, е привлякло близо 1 милион посетители след дебюта си през 2012 г.

В Южна Флорида сезонът на ваканциите започва не със студ, а с ноемврийска доставка на пясък с камиони от кариера в Маями до крайбрежната част на Уест Палм Бийч, където внимателното изграждане на ръка на коледното дърво само по себе си е атракция.

Осветлението на готовата скулптура се включва в началото на декември.

След празниците пясъкът на Санди се рециклира в различни проекти из града.

Тази година акцентът на Санди пада върху опазването на околната среда, като до дървото ще се организира базар, на който ще се продават употребявани гребла, каяци, шнорхели, спасителни жилетки и други, с цел насърчаване на повторната употреба на водните принадлежности.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?