Вашингтон ни кастри за дискриминация

Има данни за религиозна дискриминация и социално напрежение в България. Това сочи годишният доклад на Държавния департамент на САЩ. В документа се посочва, че крайната националистическа партия Атака публикува антисемитски материали в своите вестник, уебсайт и телевизионен канал. Има данни и че в районите с предимно мюсюлманско население от турското малцинство понякога осъществяването на богослуженията е ограничено.

Освен това някои „нетрадиционни" за страната религиозни групи продължават да се сблъскват с дискриминация и предразсъдъци от страна на местните власти на някои места, въпреки че същите групи са получили регистрация. Като положителен фактор е оценена липсата на данни за принудителна смяна на вярата, както и за затворници, или хора, задържани на религиозна основа.

Според доклада българското правителство като цяло проявява уважение към религиозните свободи, но въпреки това не е последователно в прилагането на съответното законодателство.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
jancho

jancho

28.10.2009 | 09:15

Щатите могат да имат претенций само у тях,нека там да си вилнеят разни ми ти секти-ако изобщо знаете що е секта,убеден съм че не знаете.Нека да не забравят че сме племе което не търпи уродите които те ни налагат и с които трябва да се съобразяваме.БГ-на никога не е бил християнин и едва ли някога ще бъде,но християни БГ-и непременно ще и ги има,това че живеем в духовно бетсвие само доказва че сме безбожници.А попския сатанизъм само допълва картината.Длъжни сме да следим за умственото и здравословно развитие на децата ни ,далеч от всякъкви религиозни истерий. ИСУС е бил е и ще бъде,без значение дали на човечеството това му харесва или не.Ако бяхме християнски народ БГ-я щеше да цъвти.

Отговори
0 0
ahmed mehmedov

ahmed mehmedov

28.10.2009 | 07:27

DO .KOGA STE,GLEDAME.KOY KAKIV E BRATYA BILGARI.NALI VSICKI HORA SA.EDNAKVI KAZAL GOSPOD.AZ SE KAZVAM AHMED .NO VSICKI. MOYI .NAY DOBRI PRIYATELI I KOMSIYI.SA BILGARI..NE ZAVISI OT RELIGIYATA.KRAYNO VREME EDA SI PODADEM.RITSETE.IDA VARVAME .NA GOSPOD ILI ALLAH..TOGAVA STE SME MNOGO STASLIVI .I BOGATI .GOSPOD DAPAZI BILGARIA.....

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?