46

Върнаха хиляди мобилизирани руснаци, били негодни за фронта

Хиляди руснаци в Хабаровския край, мобилизирани за военна служба в Украйна, бяха върнати у дома, а местният военен комисар, отговарящ за мобилизацията, беше отстранен от длъжност, предаде Ройтерс.

Михаил Дегтярев, губернатор на Хабаровския край, който се намира в Далечния изток на Русия, заяви, че в хода на частичната мобилизация в региона през последните десет дни са били призовани няколко хиляди души, но много от тях са били върнати на основание, че са негодни да носят военна служба.

"Около половината бяха върнати у дома, защото не отговарят на критериите за подбор", каза Дягтирев във видеопубликация в социалната мрежа Телеграм.

Губернаторът допълни, че местният военен комисар е отстранен от длъжност, но добави, че това няма да се отрази на мобилизацията.

Това е пореден неуспех за хаотичното протичащото набиране на нови 300 000 войници, които да служат в Украйна, обявено от президента Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ssss

Ssss

04.10.2022 | 10:11

Когато некадърници са сложени за глава на отдели се получава горе написаното. Този поне се е разделил със службата си. Много ми прилича на свръх активен комсомолец или партиен секретар, но с ограничен интелект, който си мисли ,че като преизпълни плана ще го потупат по коремчето. Ама откъде да знае, че трябвало и да отговарят на условия.

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?