Следвайте ни

Ваксинират срещу COVID-19 половин милион учители в Турция

viber icon

Почти половин милион учители и служители в училищата в Турция ще бъдат ваксинирани срещу COVID-19 с приключване на безпрецедентния локдаун в страната, съобщи турското национално министерство на образованието.

Според служители на министерството в електронната система е предоставена възможност за запазване на часове за ваксинации за 499 000 служители, включително такива от предучилищни, начални и селски училища, както и за други служители в образованието.


Цифрата съставлява около 40% от учителите и училищния персонал в Турция.


За последните две седмици Турция успя да намали новооткритите случаи на коронавирус от над 63 хил. до 11 хил. Ежедневните инфекции продължават да намаляват вследствие на строгите мерки, прилагани в страната. 


След локдауна, според управляващите, ограниченията могат да бъдат облекчени в зависимост от напредъка в борбата с вируса.


Повече от 14,8 милиона души са получили първата си доза, докато 10,7 милиона са напълно ваксинирани. До момента близо 13 на сто от населението вече е ваксинирано. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ГМО продукти

ГМО продукти

16.05.2021 | 15:27

На ниска цена. Доставяме до всяка врата.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?