46
Следвайте ни

Ваксинираните в Турция без карантина при положителен Covid-19 тест

Мрачен рекорд: Трети пореден ден повече от 63 хил. Covid-19 случаи в Турция

viber icon

Турското здравно министерство обяви нови критерии за карантиниране. Вече пълно ваксинираните хора или преболедувалите Covid-19, до преди три месеца, които са тествани положинелни няма да се карантинират. Това не важи за тези които са направили последната си ваксина преди повече от три месеца. За тях карантината се намалява до 7 дни. За останалите неваксинирани карантината остава 14 дни.

 

Дневният брой на новите случаи в Турция вчера бе 63 214 души. В четвъртък те бяха 68 413, а в сряда, имаше 66 476 случая.  Всеки ден над 150 души загубват живота си поради COVID-19, съобщи здравното министерство на страната.


Тези дни Турция отчита най-голям брой ежедневни случаи от избухването на пандемията през март 2020 г. За съжаление, специалистите очакват тази тенденция да се задълбочи, след отминаването на новогодишните празненства.


За да спре разпространението на вируса, страната е приложила над 135 милиона дози ваксини срещу COVID-19. Като над 83 на сто от пълнолетните граждани са ваксинирани.


Междувременно министърът на здравеопазването Фахретин Коджа предупреди в Туит: „Не трябва да стоите дълго време в затворени среди с ограничена вентилация и в ресторанти и кафенета, където не се използват маски. Местата с висока посещаемост, продължителни многолюдни срещи у дома и местата за забавление увеличават вероятността от зараза.“

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?