Следвайте ни

Ваксинираните с две дози в Полша 15 пъти повече, отколкото у нас

viber icon

Имунизираните с втора доза ваксина против COVID-19 в Полша са 15 пъти повече, отколкото у нас. По думите на ръководителя на канцеларията на министър-председателя  Михал Дворчик поляците, които са ваксинирани с две дози са над 200 000, докато в България по данни на Единния информационен портал те са 13 084. 10 на сто от всички, които са завършили имунизацията, са от област Пловдив. Градът под тепетата се нарежда на второ място след столицата по вече защитени от заразяване с коронавирус. 

В Полша пък първа доза ваксина е поставена на над  976 000 граждани. Така общо битите инжекции за коронавирус там стават над 1,1 млн. Според графика в първа фаза трябва да бъдат имунизирани 3 000 000 поляци до края на първото тримесечие на 2020 г.

„Съжалявам, че се създават някои неудобства с имунизационната програма. Полагаме всички усилия да гарантираме, че ваксинациите ще се извършват безпроблемно, но това зависи и от доставките на производителите“, каза Дворчик и добави, че до края на март Полша е трябвало да получи 9 000 000 ваксини, но вместо това ще трябва да се задоволи с 6 000 000. 

94 на сто от всички лекари в страната на балтийско море вече са ваксинирани, както и над 80% от всички обитатели на домовете за възрастни хора. Имунизирането на пловдивчани, които са в домове за възрастни хора, започна в понеделник. От общо 69 обитатели на социалното заведение, заявили желание, вече са имунизирани 30 души. Първата ваксина бе поставена на 72-годишата Емилия Желева. Тя сподели, че се е решила на това, за да бъде спокойна и да пази не само своите здраве, а и това а близките си и на хората обитаващите дома, в който е настанена. 16 души от персонала на Дома за стари хора „Св. Василий Велики“ също са заявили желание да се имунизират.

Ваксинацията продължава и днес. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Заключение на съчинение извращение

Заключение на съчинение извращение

02.02.2021 | 09:09

Значи поляците имат 15 пъти повече еврейски ковидидиоти С което пък се доказва и една историческа истина Защо чичко Адолф се е уморил толкова във Полша и по специално във Варшавското гето А като говорим за гето се сещаме кой живеят в гета Не е местното население а НОМАДИ А в случая за кой номади говорим За еврейте разбира се И кога един номад ще милее за държавата която го е приютила Никога Защото номадите са като скакалците който унищожават реколтата Къде има лапане те са там и всичките им идей са свързани с лапането

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай