Следвайте ни

Ваксинация по турски: Плащаш и не чакаш ред

viber icon

Нов почин за имунизацията в Турция предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Правителството планира да предложи на гражданите нова алтернатива. На тези които не искат да чакат реда си за имунизация е вероятно скоро да бъде даден шанс "да се прередят" като закупят ваксината със собствени пари.

Ваксини ще се продават в аптеките и болниците, като така ще се ускори имунизационният процес.

Кампанията за имунизация започна през януари със здравни работници, преди да бъде разширена, като даде приоритет на възрастното население на страната. Оттогава над 70 на сто от хората на възраст над 65 години са ваксинирани.

Понастоящем тези на 55 и повече години също имат право на ваксинация. Учители, журналисти, работещите в туризма и хората на критични работни места също се ваксинират постепенно. Министърът на здравеопазването Фахретин Коча обяви, че планират да ваксинират и по-млади хора до края на юни.

След като приложи над 22 милиона дози по време на ваксинацията си, и успя са ваксинира над 10 на сто от населението, Турция се стреми да увеличи арсенала си от ваксини срещу коронавируса.

Подобно на Спутник V, който ще се произвежда от турска компания, властите в Анкара също водят преговори с Модерна и за производство на дози в Турция.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Anatema

Anatema

30.04.2021 | 16:42

BRAVO NA ERDOGANOVA TURTSIYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?