3906

Важни новини от посланика ни в САЩ: За визите и каква помощ ще отпусне Конгресът на Украйна ВИДЕО

По думите на посланика ни в Щатите няма информация за имената в новия списък „Магнитски”

 

„САЩ не обсъждат с никого и не координират с никого решенията си. Те решават какво да правят абсолютно суверенно”, заяви Панайотов. И допълни, че когато страната ни покрие критериите, ще бъдат премахнати визите до Щатите. 

Малка част от републиканците и демократите се противопоставят на помощта за Украйна. В края на краищата пакетът от 60 млрд. долара ще бъде предоставен. Това каза посланикът на България в Съединените американски щати Н.Пр. Георги Панайотов. 

„Американският президент Джо Байдън започна обръщението си към нацията с темата за Украйна, защото, говорейки за войната, винаги стигаме до желанието за свобода от чужда власт. Това е много дълбоко вплетено в ДНК-то на САЩ”, обясни той пред NOVA.

Панайотов посочи, че в Конгреса има много категорично мнозинство в полза на предоставянето на военна помощ за Украйна. „Това не се случва, защото редица въпроси се използват в предизборната кампания и от републиканци, и от демократи. Помощта за Украйна се закачи за проблема с миграцията. Около 10 000 нелегални мигранти влизат в Щатите ежедневно. Поради тази причина са сблъсъците в Конгреса, но когато Байдън каза, че страната ще продължи с помощта, беше аплодиран и от двете партии", коментира посланикът на България в САЩ.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Стоичков

Стоичков

14.03.2024 | 10:52

Поредното интервю-монолог. Като членове на ЕС и сключени споразумения с САЩ въпроса с визите трябваше отдавна да е решен. Защо никой не задава правилните въпроси по този казус? Имали закон за визите и ясни правила кога могат да отпаднат. Е,как се постига 3% отказ,когато те решават по незнайни критерии и измислени доводи на кой ще дадат,и на кой не. Назначили били координатор,който се справял много добре. Какво координира като начина да кандидатстваш за американска виза е изцяло онлайн след предварително заплатена такса. Явно след всички навеждания още дълго време ще се втора категория "европейци" пред американското посолство.

Отговори
0 0
визи за американците

визи за американците

14.03.2024 | 06:29

Защо ЕС в нарушение на собствените си директиви не налага реципрочно визи за американците? Къде е правото в този подчинен на американските интереси съюз?

Отговори
3 1
Асен

Асен

13.03.2024 | 23:00

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим===-->> https://mub.me/mens

Отговори
0 1
smqh

smqh

13.03.2024 | 22:18

когато сме били изпълнили критериите хахахахах кви критерии бе братче, американски бази, американски медии, американско правителство, надупени и прочие за критерии ми говориш аххахахахах палячо палячев

Отговори
13 3

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?