71

В Турция: Забраниха по двама на скутер, скорост - до 50 км/ч.

 

На фона на растящите инциденти, две нови забрани за електрическите скутери в Турция ще влязат в сила скоро. Те са насочени към премахване на двете най-важни причини за катастрофи с тези популярни превозни средства.

АА

В Истанбул общините Кадъкьой и Аташехир този месец започнаха да събират скутери от тротоарите, защото затрудняват предвижването на пешеходците, поради неправилно паркиране. В следствие на което бе постигнато споразумение между голяма община Истанбул и компаниите за създаване на специални паркинги за електрическите возила.

 

Министерството на транспорта и съобщенията в Анкара е подготвило обновен проект за по-безопасно използване на скутери. 

АА

Първата мярка за сигурност ще бъде забрана двама души да карат един и същ скутер. Тази мярка ще бъде контролирана със сензори, които ще бъдат поставени на превозните средства.

 

Друга радикална мярка, ще е ограничаване на движението на скутери единствено по второстепенни пътища където максималната скорост е до 50 км/ч. Това ще бъде следено със спезиални сензори и сателитна връзка.

Тази мярка има за цел да направи възможно използването на скутери само по безопасни градски пътища. Тези сензори ще струват $150 на компаниите за наемане на скутери.

 

В момента в Турция се прилага ограничение на скоростта на електрическите тротинетки до 25 км/ч, съобщава ежедневника Хюриет. Но местните власти имат правомощията да намалят това ограничение.

АА

Подготвената от министерството наредба ще бъде първата подобна в света, като тя ще бъде проследявана с мерки за сензорна и сателитна намеса. 

Регламентът за ограничение на скоростта, въведен за скутерите на 14 април 2021 г., също беше първият в света.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?