Следвайте ни

В Турция от днес: Забраниха алкохола в магазините

viber icon

Страната вече е на осмо място в света по брой случаи на COVID-19

Турция започна вторият общонационален комендантски час вчера в 21 часа и ще приключи в понеделник в 5 сутринта, като част от мерките за спиране на новата вълна на COVID-19.

Някои сектори, включително производство, снабдяване, здравеопазване, медии и земеделие, са освободени от ограниченията.

През уикенда хранителните магазини, и фурните могат да работят от 10 до 17 часа и до тях може да се ходи единствено пеша, на близки разстояния от дома. 

Този уикенд за пръв път влиза в сила и ново много оспорвано решение за забрана на продажбата алкохол в магазините. 

Междувременно през цялата седмица между 10 и 24 часа ресторантите могат да предлагат само храна за вкъщи. Моловете и фитнесите все още са отворени през седмицата от 10 до 20 часа. 


В петък Турция съобщи за нови 32 106 инфектирани с COVID-19 и отбеляза пореден черен рекорд с 226 смъртни случая за последните 24 часа. Излекувани са 5516 пациенти през изминалия ден. Ежедневно в страна вече се правят над  200 хиляди теста за COVID-19, което доведе до над 20,7 милиона. Общият брой на заразените достигна над 1,78 милиона показват данните.

Така Турция вече е на 8-мо място в света по брой случаи на COVID-19. САЩ са на върха в списъка с близо 16 млн. случая, следвани от Индия, Бразилия, Русия, Франция, Великобритания, Италия и след това Турция.

Турция се споразумя да получаи 50 милиона от Covid-19 ваксините произведени във Китай, като първата партида от 3 милиона се очаква да пристигне тези дни.

Турция се надява, че след април ще приключи разработването на собствена ваксина, която ще бъде прилагана масово в страната на пролет. 
 
 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (1)

Anatema

Anatema

12.12.2020 | 22:34

TURCHIN-MUSLUMANIN,KOYTO PIE ALKOHOL E BEZVERNIK-GYAUR!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?