2374
Следвайте ни

В Турция ограничиха продажбата на някои стоки от първа необходимост

viber icon

В магазинната мрежа на редица супермаркети в Истанбул се въведоха ограничения в закупуваните количества от гражданите на някои хранителни стоки от първа необходимост.

Ограниченията включват продажбите на дребно на прясно мляко, слънчогледово олио, брашно, захар, както и цигари. Според наредбата гражданите ще имат право да закупуват най-много до два литра прясно мляко и слънчогледово олио, до два килограма брашно и захар, както и да два пакета цигари на човек. Забранява се продажбата на 5 литрови бутилки и тенекии със слънчогледово олио.

Междувременно беше направено ново увеличение на цените на цигарите, като най-евтиният пакет цигари вече струва 19 турски лири.Твърди се, че ограниченията в продажбите на супермаркетите са заради ширещото се в последно време масово запасяване с хранителни продукти от първа необходимост след новия срив на турската лира, пише NOVA.

През изминалата седмица в турския парламент бе внесена законова поправка, която предвижда тежки глоби за търговците, които се презапасяват със стоки или продават на гражданите над ограничените количества.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ограничения има

Ограничения има

12.12.2021 | 19:29

Ограничения има повече от две кутии цигари не дават маслиново олио изобщо няма рафтовете да празни Поне тук в Анталия е така

Отговори
1 3
Abs

Abs

12.12.2021 | 18:19

Глупости няма такива ограничения

Отговори
4 0
Ограничения има

Ограничения има

12.12.2021 | 19:30

В Анталия има

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?