Следвайте ни

В Турция: Хората над 65 г. навън само няколко часа на ден

viber icon

Нови ограничения заради COVID-19 наложиха двата най-големи турски града Истанбул и Анкара. 

Жителите там, които са над 65-годишна възраст, ще имат право да излизат само между 10 и 16 ч., като спазват указанията за социална дистанция и носят маски, гласи наредба на областните управители.

Изключение е направено за държавните служители и тези в определени професии - лекари, здравни работници, фармацевти, избрани държавни служители, социални работници и други.

Собствениците на фирми, търговци, индустриалци, фермери, тези, които са самостоятелно заети, и ръководителите на професионални асоциации също са освободени от ограничения.

Новото правило влиза в сила в четвъртък.

Прогнозите показват, че скоростта на пандемията ще намалее през декември в Турция и страната ще отбележи спад в броя на пациентите през януари.

Очаква се обаче най-населеният град в Турция Истанбул да поддържа за известно време голям брой пациенти. Могат да бъдат въведени нови мерки, ако нарастването на броя на пациентите продължи и дори може да се обмисли комендантски час през уикенда за Истанбул и други големи градове.

Общият брой на пациентите в страната е надхвърлил 396 000, докато броят на загиналите в момента е 11 хиляди.  Броят на проведените тестове е над 15,2 милиона, като дневно се правят средно по 150 хиляди PCR теста. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?