Следвайте ни

В тази страна жената сключва брак с всички братя на мъжа си

viber icon

В едно племе в Непал братята от едно семейство се женят за една жена. Това се нарича полиандрия. Прави се единствено с цел оцеляване, тък като семействата обикновено имат съвсем малко земя и предпочитат да запазят имуществото си в рамките на семейството, пише „Гардиън“.

В повечето случаи жената се омъжва за най-големия брат, а когато останалите братя достигнат полова зрялост, те също се женят за нея и всички живеят заедно в една къща. Някои жени дори помагат за отглеждането на бъдещите си съпрузи докато пораснат и могат да имат сексуални отношения.

При това семейно положение няма ревност между братята, тъй като всички те участват в него, за да оцелеят. То е и вид контрол на раждаемостта, тъй като жената не може да забременява толкова често, колкото има сексуални контакти със съпрузите си.

Жените имат извеестна доза сигурност, тъй като никога няма да останат сами, ако някой от съпрузите умре. Те вярват, че децата имат по-голям шанс за оцеляване и по-светло бъдеще по този начин.

Въпреки че тази традиция бавно отмира, някои хора още я практикуват заради оскъдната земя и ресурси в региона, пише pochivka.blitz.bg.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?