2374
Следвайте ни

В Сирия екзекутираха десетки заради горски пожари

viber icon

В Сирия днес бяха изпълнени смъртните присъди на 24 човека, обвинени, че са подпалили миналата година горски пожари, отнели живота на трима души и унищожили хиляди хектари горска площ, предаде Асошиейтед прес, като се позова на министерството на правосъдието.

Екзекутираните бяха "престъпници, извършили терористични нападения, довели до смъртта на хора и повреждането на инфраструктура и държавна собственост", пише в комюникето. Допълва се, че други 11 човека са осъдени на доживотен затвор по същото дело.

Екзекуциите в обхванатата от война Сирия са нещо обичайно, но броят на изпълнените сега смъртни наказания е по-голям от обикновено, отбелязва АП.

Сирийският конфликт е взел досега стотици хиляди жертви и принуди половината от жителите на страната да се преселят, включително пет милиона човека, които избягаха в чужбина.

През октомври 2020 г. избухнаха горски пожари в няколко държави в Близкия изток по време на необичайни за това време на годината горещини. Особено тежко засегната беше Сирия, където при пожарите загинаха трима души и изгоряха големи горски площи.

Коментари (2)

???

???

21.10.2021 | 20:20

ЕС сега ще се обади ли с декларация, или на другаря АSSад хатъра не е редно да се скършва?

Отговори
3 1
Правилно

Правилно

21.10.2021 | 20:05

Тук за изсичане на гори и палежи, трябва с цели махали така да се действа

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?