1553

В Севастопол отмениха училище заради нападение с дронове

След нощната атака с дронове срещу Севастопол в града ще има точково прекъсване на електрозахранването. Заради това ще бъдат отменени занятията в училищата и детските градини, съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев.

За пълното възстановяване на работата на подстанция "Севастопол" ще е необходимо около едно денонощие, предаде ТАСС. "Докато текат възстановителните работи, градът няма да може да получава достатъчно енергия. Съответно ще има точкови прекъсвания на електрозахранването", Развожаев в Telegram-канала. Учебните занятия в училищата, средните учебни заведения и детските градини също са отменени.

"Разбирам, че има деца, които вече са заведени в детските градини - с тях ще се занимават възпитатели, докато децата не бъдат отведени от родителите", допълни губернаторът.

Днес в Севастопол бяха унищожени няколко десетки безпилотни летателни апарата и пет безпилотни лодки. Отломките от свалените безпилотни летателни апарати паднаха върху градската подстанция "Севастопол". Част от града остана без електрозахранване.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?