49

В САЩ започва изграждането на първия F-16 за България

До броени дни започва изграждането на първия изтребител F-16 за България в Америка, каза новият посланик в САЩ Георги Панайотов пред БНТ.

Той добави, че още няма реакция отвъд океана на решението, взето от българския парламент миналата седмица във връзка с вдигане на ветото за членство на Република Северна Македония в ЕС.

Не може да се говори за натиск за вземане на решение от страна на САЩ, категоричен е посланик Панайотов.

"Натиск няма, аз съм тук от 19 май, имах разговори и от Държавния департамент, при това нееднократно. Срещах се и със законодатели, с конгресмени, миналата седмица. Натиск категорично няма, но да, подчертавам, в интерес на Съединените щати е да няма подобен проблем между България и Република Северна Македония, но натиск няма", заяви Георги Панайотов.

Вчера посланик Панайотов съобщи на страницата си във фейсбук, че президентът на САЩ Джо Байдън е приел официално акредитивните му писма.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
БЪЛГАРСКИ Б О К Л У К

БЪЛГАРСКИ Б О К Л У К

27.06.2022 | 10:04

САМО НЕГО СА ЧАКАЛИ ТАМ, КАТО НЕЛЕГАЛНА СВРЪЗКА, ЗА ДА ПОЧНАТ СТРОЕЖА! С М Ъ Р Т НА БЪЛГАРИТЕ!!! С М Ъ Р Т ! С М Ъ Р Т ! С М Ъ Р Т !

Отговори
2 3
ДРУГАРЯ САТАНА

ДРУГАРЯ САТАНА

27.06.2022 | 10:03

ПАРИТЕ ДА МИ СЕ ВЪРНАТ ВЕДНАГА! МАЙ МУНИ!

Отговори
1 3
РУСКИ ШПИОНИН!

РУСКИ ШПИОНИН!

27.06.2022 | 10:02

В АФГАНИСТАН, КОЙ ГО ПОЛЗВАШЕ ПОСОЛСТВОТО ЗА КОНСПИРАТИВНА КВАРТИРА БЕ, С В И Н ЬО МРЪСНА, БЪЛГАРСКА! ЕТО ТОВА Е НАЗНАЧИЛ А Х М А К А ! :) ЩЕ ВИ РАЗ Г О Н Я ФАМИЛИЯТА БЪЛГАРСКА!

Отговори
1 4
ко  ко речи...

ко ко речи...

27.06.2022 | 09:15

бля бля за просто киро и бля бля за просто каракачанката... тоя бок.лук ни натресе тия детски играчки за милиарди сега ще се ежи на Борисов че бил предател еййй с.в.иньо блатска ....и нагла

Отговори
2 8
ко  ко речи...

ко ко речи...

27.06.2022 | 09:13

да го подарят на внука ми за рожденния ден догодина ! да не забравят да сложат батериии.....от онези за апарат за кръвно налягане... по 0.50ст в магазина за 1 лев...

Отговори
3 7

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?